Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Clooneyho manželka lieta v problémoch, chceli ju zatknúť
Zdielať na

Clooneyho manželka lieta v problémoch, chceli ju zatknúť

Právničke Amal Clooney pohrozili v Egypte zadržaním kvôli kritike tamojšieho súdnictva. Britská advokátka libanonského pôvodu je jednou z autoriek správy o egyptskom súdnom systéme, ktorú zverejnili vlani vo februári. Zároveň obhajuje jedného z novinárov televízie Al-Džazíra, ktorého väznia v Káhire.

Manželka herca Georga Clooneyho uviedla, že vo svojej správe o činnosti egyptskej justície odhalila rovnaké pochybenia, ktoré viedli k uväzneniu troch novinárov z televízie Al-Džazíra.

Šéf káhirskej redakcie Al-Džazíry Mohamed Fadel Fahmy, ktorý má kanadské i egyptské občianstvo, austrálsky reportér Peter Greste a egyptský produkčný Báhir Muhammad, boli zatknutí v decembri 2013. Právnička obhajuje práve Fahmyho.

Nepodložené správy

"Keď som chcela predstaviť správu, zabránili mi v tom, aby som ju zverejnila v Káhire. Povedali mi: Kritizuje správa armádu, súdnictvo alebo vládu? Odpovedali sme im, že áno. Na to reagovali, že nám v tom prípade hrozí zadržanie," uviedla Clooney.

Egyptské ministerstvo vnútra poprelo, že má manželka herca Georga clooneyho zakázaný vstup do krajiny. Podľa denníka Al-Ahrám sú ale tie správy nepodložené a do Egypta môže prísť, kedykoľvek bude chcieť.

Americký herec a sexsymbol George Clooney sa pred tromi mesiacmi oženil v talianskych Benátkach. Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie