Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Samovraždy nie sú výnimkou: Slávni, ktorí skoncovali so životom
Zdielať na

Samovraždy nie sú výnimkou: Slávni, ktorí skoncovali so životom

Zdroj: archív ahaonline.cz

Je dobre, že zostalo len pri pokuse. Martin Preiss prežil. Také šťastie ale už nemalo viacero známych osobností, ktoré sa rozhodli dobrovoľne ukončiť svoj život. Či už kvôli psychickým problémom alebo obrovským dlhom. Dodnes sa o skone niektorých slávnych vedú spory.

Bohumil Hrabal (†82)

3. februára 1997: Skočil z okna?!

O jeho sebevražde, ktorá dodnes nesie spústu otáznikov, bol presvedčený jeho lekár Pavel Dungl. Skoncovať so životom mal údajne skokom z okna. Spisovateľ si mal dokonca sám vytvoriť stupienok z kníh.

archív ahaonline.cz

Vlastimil Brodský (†81)

20. apríla 2002: Zastrelil sa

archív ahaonline.cz

Ženy ho milovali, šiel z roly do roly. Jeden z najtalentovanejších českých hercov sa zastrelil na záhrade svojej milovanej chalupy v Slunečné neďaleko Českej Lípy. Trpel depresiami a nikdy nechcel skončiť ako bezvládny.

Karel Svoboda (†68)

28. januára 2007: Prehnal si hlavou guľku

 

archív ahaonline.cz

Bol geniálnym hudobným skladateľom a jeho najmladšiemu dieťaťu Jakubovi boli iba dva roky, napriek tomu nechcel žiť. Karel Svoboda sa zastrelil na záhrade svojho jevanského domu. Trpel maniodepresívnou psychózou.

Martin Štěpánek (†63)

16. septembra 2010: Obrátil proti sebe zbraň

archív ahaonline.cz

Herec a vtedajší minister kultúry svoj život dobrovoľne ukončil strelnou zbraňou vo svojom byte v Prahe na Vinohradoch. Ku koncu života trpel vážnou chorobou. Jeho bratom je taktiež herec – Petr Štěpánek (66).

Iveta Bartošová (†48)

29. apríla 2014: Ľahla si pod vlak

archív ahaonline.cz

Bolo okolo poludnia, keď speváčka ukončila v deň narodenín manžela Josefa Rychtáře (56) svoj život pod kolesami idúceho vlaku v pražskej Uhříněvsi. Bartošová sa dlhodobo potýkala s rôznymi závislosťami a psychickými problémami.

Súvisiace články

Najčítanejšie