Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vdovec Rychtář (56) vysáva na uliciach lístie
Zdielať na
Showbiznis

Vdovec Rychtář (56) vysáva na uliciach lístie

Vdovec po Ivete Bartošovej, Josef Rychtář, seká dobrotu. A pretože mu z nedávnej minulosti ostali ešte nejaké resty, snaží sa ich napraviť. Za napadnutie svojho soka v láske, Zdeňka Macuru, mu súd v lete vymeral trest - verejne prospešné práce.

Osemdesiat hodín obecne prospešných prác. Tak znel konečný verdikt Najvyššieho súdu, ktorý vyniesol minulý rok v júli nad Josefom Rychtářom. Trest vyfasoval za to, že fyzicky napadol Zdeňka Macuru. Ich potýčky istý čas zdobili každé ich stretnutie.

Práce sa nebojí

"Áno, je to pravda, ja som nastúpil na mestskú časť 22, sú to verejnoprospešné  práce," povedal.  Podľa svojich slov je náplňou jeho práce pomáhať pri upratovaní čistiacemu autu - konkrétne vraj vysávať hadicou lístie.

"S tým nemám problém, práce sa nebojím. Mne je jedno či budem robiť s lopatou, s krompáčom s hrabľami, takže ja to beriem ako rehabilitáciu, pretože nechodím do žiadnej posilňovne," hovorí Rychtář.

Nenadrie sa

Či Josefovi Rychtářovi pri tejto činnosti narastú svaly, ťažko povedať. Podľa fotografií, na ktorých ho zachytili pohotoví obyvatelia Uhříněvsi, sa pri upratovaní nenadrie. Vlastne tak trochu vyzerá, že s čistiacim autom ani nemá nič spoločné. On sám si svoju prácu ale pochvaľuje.

"Bol by som rád, keby tam zaznelo, že je tam kolektív fantastických ľudí. Prijali ma a veľmi dobre sa s nimi pracuje," tvrdí Josef. Rozsudok ale stále považuje za nespravodlivý. A netají sa tým,  že podľa neho svojmu žalobcovi - teda Zdeňkovi Macurovi - stále čosi dlží.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie