Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hana Gregorová (62): Zlodeji zničili Divadlo Radka Brzobohatého (†79)
Zdielať na

Hana Gregorová (62): Zlodeji zničili Divadlo Radka Brzobohatého (†79)

Zdroj: blesk.cz

Divadlo Radka Brzobohatého vykradli a zdevastovali. Principálka Gregorová nevie pochopiť, kde sa berie v ľuďoch tá zloba.

Po utorňajšom predstavení sa zlodej nechal zamknúť v divadle. “Pobral, čo mohol. Ale keby len to! Asi mu to bolo málo a hasiacim prístrojom poničil fundus a rekvizity,“ prezradila herečka Blesku. “Potom sa nemohol dostať von a tak mečom, s ktorým hral ešte Radek odrazil požiarne hlásiče,“ popísala Gregorová, čo sa v divadle odohralo. Po príjazde hasičov vybehol páchateľ von v kostýme mníšky (ako odhalili kamerové záznamy) i so svojou korisťou.

“Za jedenásť rokov čo fungujeme, sa nič podobné nestalo. Zničil i úplne nové kostýmy do pripravovanej hry Cyrano a dnešnú Tančiareň ohrozil,“ dodala Hana s tým, že divadelníci musia pracovať celú noc, aby sa dnešné predstavenie vôbec odohralo.

blesk.cz

“Zatiaľ neznámy páchateľ je podozrivý jednak z krádeže, jednak z poškodzovania cudzej veci. Škoda bola majiteľom predbežne vyčíslená na niekoľko desiatok tisíc korún,“ povedal Blesku policajný hovorca Tomáš Hulan. Divadlo ju odhaduje na 100 tisíc korún.

Súvisiace články

Najčítanejšie