Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Dušan Cinkota (44) z basy: Život som prefetoval
Zdielať na

Dušan Cinkota (44) z basy: Život som prefetoval

BRATISLAVA / Niekedy sa človeku zmení život zo sekundy na sekundu a pritom nič neurobí. Niekedy si ho pokazí sám. A to je prípad herca Dušana Cinkotu. Talentovaného herca, ktorý mohol mať skvelý život. Kým nepodľahol drogám. Dnes otvorene priznáva, že mu zničili život.

Dušan Cinkota. Usmievavý sympaťák, ktorý mohol byť dnes jednou z hlavných hviezd Národného divadla alebo televíznych seriálov.

Herec s veľkým talentom, ale aj veľkou túžbou. Túžbou spoznať všetko naplno. Na začiatku mu všetko vychádzalo.

Vyskúšal pervitín

"Mal som svoju reláciu, natočil som 2 filmy, hned som zacal na Barrandove točiť, veľa som zarábal, chcel som stále viac a viac. Chcel som spoznať všetko," hovorí Cinkota.

Aj drogy. Kedysi zarytý abstinent a odporca aj mäkkých drog, zrazu vyskúšal jedno z najväčších svinstiev, pervitín. Okrem zdravia a práce mu drogy zničili aj vzťah. "Ten vzťah so Soničkou (herečka Soňa Norisová - pozn. red.) som prefetoval. Jednoznačne. To bol prvý veľký pád, ktorý som si sám sebe zaznamenal. Zničil som ten vzťah drogami," dodáva.

SITA

Keď zistil, že už je veľmi zle, rozhodol sa liečiť. "Nikto sa nechce stať závislým. On je jak mnohí iní,  tak vyskúšam to a budem to mať pod kontrolou. Nie je nič horšie, keď človek prijme svoju pravdu o sebe," hovorí psychiater Ľubomír Gábriš.

Odišiel skoro

Z liečenia ale podľa lekára odišiel príliš skoro. A onedlho v drogách lietal zase. Chytili ho s dávkami, 13 mesiacov bol vo väzbe. Najťažšie po prepustení pre neho bolo ísť domov. "Najťažšie bolo po väzbe prísť k mame a pýtať si najesť," opisuje herec.

Postupne sa mu opäť začalo dariť a vrátil sa k divadlu. Vďaka nemu spoznal aj Zuzku. Zobrali sa. Päť rokov spolu bol kľud. A potom Dušan musel opäť pred súd. Verili, že to bude len formalita. Nebola. Dostal osem rokov. "Nečakal som, že teraz posledne ma odsúdia. To som nečakal," hovorí.

Pozrite si spoveď Dušana Cinkotu:

Súvisiace články

Najčítanejšie