Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z luxusu do väzenia! Hviezdy, ktoré prežili ťažkú zmenu
Zdielať na

Z luxusu do väzenia! Hviezdy, ktoré prežili ťažkú zmenu

Dcéra bývalého oceliarenského magnáta Alexandra Rezeša, ktorá čaká v Maďarsku na definitívny verdikt súdu, má vážne zdravotné problémy. Vraj dostala epileptický záchvat a upadla do bezvedomia. Spomedzi známych ľudí nie je jediná, ktorá vymenila život v bohatstve za väzenskú celu.

Čakanie na verdikt

Podľa psychológov je práve čakanie na konečný verdikt súdu najväčším náporom na psychiku obvinených. Väzbu zle znáša aj modelka Mária, ktorá je obvinená z vraždy svojho britského priateľa v Španielsku. Skončila na psychiatrii.

"Je to dôkazom toho, že väzbu prežívajú ťažko a dramaticky. To ich psychosomatizuje," konštatuje Zuzan Porubčanová, bývalá väzenská psychologička.

"Keď mi oznámili, že mi hrozí 12 rokov, skoro som sa psychicky zrútil. Snažil som sa ale prispôsobiť novému systému," spomína herec Luky Hoffman.

Herec prežil za mrežami päť rokov. Bolo to však predtým, ako sa stal známym zo seriálov Odsúdené, Mafstory alebo Panelák. Na obdobie medzi štyrmi stenami nespomína rád. "Najviac mi chýbalo auto, ale aj ženy," dodáva.

Vo väzení je tiež herec Dušan Cinkota. Už druhýkrát si odpykáva trest za drogy. Na to, čo prežíval, keď sa za ním brány väznice zatvorili prvýkrát, nikdy nespomínal rád. "Nedá sa to vysvetliť. Svet vo väzení je iný, neviem to opísať," povedal herec.

Obvinení si môžu vyžiadať väzenských psychológov. "Po odsúdení nastáva uvoľnenie. Človek už nič neočakáva," ozrejmuje psychologička.

Vymeniť život v blahobyte za väzenské múry musel na 13 mesiacov aj bývalý moderátor Rasťo Žitný.

Vo Francúzsku si svoje odsedela aj úspešná modelka Ivana Ivančáková. Na letisku jej našli v batožine kokaín. Putovala rovno do väzenia. O tom, čo prežívala, napísala knihu. "Som tu štyri mesiace a nemám silu prejavovať emócie," píše.

Za mrežami v zahraničí si posedeli aj také zvučné mená ako Lindsay Lohan či jej kamarátka Paris Hilton. Na verdikt súdu čaká momentálne aj slávny bežec Pistorius.

Súvisiace články

Najčítanejšie