Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Petícia za Cinkotu (41). Definítvne rozhodne prezident
Zdielať na
Showbiznis

Petícia za Cinkotu (41). Definítvne rozhodne prezident

Odsúdený herec Dušan Cinkota sa na slobodu tak skoro nedostane. Ministerstvo spravodlivosti už totiž vyhodnotilo petíciu, pod ktorú sa podpísali tisíce Slovákov s jednoznačným stanoviskom. Neudeliť milosť. V rukách to má teraz prezident Ivan Gašparoviť. Ten sa už cez svojho hovorcu nechal počuť, že sa o podklady z ministerstva bude opierať.

Za Cinkotu sa v petícii postavili hereckí kolegovia na čele s Andym Hrycom. Iniciovali internetovú petíciu, pod ktorú sa okrem známych ľudí podpísali tisícky bežných Slovákov. Jej cieľom bola hercova milosť. "Ja som si prečítal rozsudok, ktorý sa mi zdal mimoriadne krutý a nespravodlivý a preto som teda založil petíciu," uviedol Andy Hryc. 

Pred Vianocami ju odovzdal na Ministerstve spravodlivosti. Úradníci ju posúdili a rozhodli. S odporúčaním herca neomilostiť skončila na prezidentskom stole. "Neboli zistené žiadne skutočnosti, odôvodňujúce použitie takéhoto výnimočného oprávnenia prezidenta Slovenskej republiky, akým je udelenie milosti," uviedol hovorca ministerstva spravodlivosti Pavol Kubík.

Aj keď posledné slovo bude mať v tomto prípade prezident, podľa medializovaných vyjadrení  kancelárie to však s hercovou milosťou vôbec nevyzerá sľubne. Prezident sa bude o odporúčanie ministerstva spravodlivosti opierať. "Napriek tomu, že sa za to postavilo toľko ľudí, oni rozhodli tak, lebo tak rozhodnúť chceli," uviedla hercova manželka Zuzana.

Dušan Cinkota je vo väzení s nižším stupňom stráženia v Ružomberku. Navštíviť ho bola už aj jeho manželka. V kontakte je aj s hercom Andym Hrycom. "Viem, že mu tam nikto nerobí zle. Nebijú ho tam ani nič podobné. Má sa tak, ako sa má. Hlavne po tej psychickej stránke," dodala Zuzana.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Samuel Migaľ

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie