Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Spevák Ricco (26): Toto je môj životný príbeh
Zdielať na

Spevák Ricco (26): Toto je môj životný príbeh

Spoznali ste ho ako talentovaného speváka, ktorý so svojou partnerkou Claudiou takmer vyhral spevácku súťaž X-Factor. Richard Ricco Šarközi sa s vami podelil o svoj smutný príbeh.

Desiateho júla to bolo presne päť rokov od tej nešťastnej dopravnej nehody. "Kompletne som sa učil narábať s rukami, vlastne všetko, ako keď sa človek narodí," opisuje Ricco.

Cvičí štyrikrát do týždňa

Nepoddal sa osudu a silou vôle, odhodlaním, s podporou rodiny a kamarátov sa rozhodol, že jedného dňa bude opäť chodiť. "Aj teraz idem z rehabilitačného centra. Minimálne štyrikrát týždenne v centre a potom s Klaudikou doma rehabilitujeme," dodáva.

Podarilo sa. Stalo sa tak v Siedmom nebi. "Tak je to zázrak. Nikto s tým nerátal a ani ja, len som po tom túžil a chcel som to veľmi," hovorí Ricco. "Viete čo, to je také neuveriteľné, je to taký zážitok, ktorý by som nikdy nevedela, že sa to dá ešte raz zažiť, je to zázrak čo sa stalo," tvrdí Riccova mama.

Je to zázrak

Za týmto zázrakom je nielen Riccova silná vôľa, ale aj hodiny tvrdej driny pod dohľadom skúsenej fyzioterapeutky. "Ja za tie roky som nikdy nepovedala, či bude sedieť chodiť a tak. Išlo to jedno za druhým, čo sa nám podarilo, išli sme ďalej a došli sme tam, že sme to začali skúšať a išlo to," opisuje terapeutka Eva Šefčovičová.

Rodičia, Claudia a pani Evička, ako familiárne nazýva svoju terapeutku, pomohli Riccovi prekonať najťažšie chvíle jeho života. Oni totiž nikdy neprestali veriť, že jedného dňa sa opäť postaví. "Stále som verila, stále sme mali nádej, hovorili sme, že musí," tvrdí mama.

"Pre mňa je to zázrak, ale taký, ktorý si spôsobil on sám, tým, že tak strašne chcel," myslí si Claudia. Ricco by chcel znova chodiť. Chcel by byť hlavne samostatný, aby nemusel iných žiadať o pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie