Skoro jasno
22°
Bratislava
Adrien Brody (41): Sošku Oscara doma nemám, daroval som ju
Zdielať na

Adrien Brody (41): Sošku Oscara doma nemám, daroval som ju

Bratislava a televízia JOJ hostila hviezdu svetového formátu, držiteľa Oscara, herca Adriena Brodyho. Tento charizmatický muž si krátky pobyt na Slovensku užil naplno a spolu s nami si exkluzívne zaspomínal aj na moment, keď si prevzal najvzácnejšie ocenenie svojho života. A neuhádnete čo s ním urobil!

Zdalo sa to byť nemožné! Štyridsaťosem hodín predtým ako priletel do Bratislavy, Adrien Brody ani len nesníval o tom, že by tento rok zavítal na Slovensko. A predsa sa to stalo!

Životná úloha

"Je to neustála zmena - fyzicky, psychicky. Mám rád svoj život! Som zaň veľmi vďačný," hovorí oscarový herec. Adrien Brody je najmladším držiteľom ocenenia Oscar za hlavnú mužskú úlohu vo filme Pianista a na moment, keď túto sošku získal, vraj nikdy nezabudne.

"Spomínam si na tlak toho celého, ale bol som hrdý na to, že ma vôbec nominovali, a že ma ľudia spoznávali a poznali ten film," pokračuje Brody. Postavu Wladyslawa Szpilmana, skvelého pianistu, dokonca považuje za svoju životnú úlohu. Kvôli nej výrazne schudol a dokonca sa naučil hrať aj na piano.

Stačí mu spomienka

"Je to zázračná vec, že sa stanete úspešným v niečom, čo milujete. Nie preto, že je to jediná dôležitá vec v živote, ale je to veľmi zmysluplné," tvrdí. Najcennejšie ocenenie, aké môže herec získať znamená pre Brodyho veľa, no... "Nemám ho. Dal som ho niekomu pre potešenie," priznáva.

Jemu vraj stačí spomienka na jeden z najkrajších večerov v jeho živote a vedomie, že za tak ťažkú úlohu dostal najvyššie ocenenie. " Existuje to. Nemusím sa na to pozerať. Nepotrebujem vidieť tú vec," vysvetľuje Brody.

Súvisiace články

Najčítanejšie