Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Princa Georga (1) prenasleduje fotograf, William a Kate podali sťažnosť
Zdielať na

Princa Georga (1) prenasleduje fotograf, William a Kate podali sťažnosť

Britský princ William a jeho manželka Kate písomne pohrozili trestnému stíhaniu fotografovi, ktorý podľa nich denne prenasledoval ich syna Georgea a jeho pestúnku. Uviedol to Kensingtonský paláca, kde Williamova rodina v Londýne žije.

Písomné varovanie je reakciou na incident z minulého týždňa, kedy sa fotograf objavil v jednom londýnskom parku v blízkosti ročného princa Georgea, ktorý následne spoločne s pestúnkou park opustil.

Raz polícia odohnala fotografa od kráľovského Buckinghamského paláca, kde bol malý George na návšteve.

Ochotní pózovať

Palác uviedol, že je dôvod myslieť si, že táto osoba mohla nejaký čas sledovať princa počas jeho presúvania sa s pestúnkou.

"Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge chápu zvláštnu verejnú úlohu, ktorú raz princ George prevezme, ale kým je dieťaťom, musí mať možnosť viesť čo najobyčajnejší život," informoval palác vo vyhlásení.

Kate je druhýkrát tehotná a kvôli ranným nevoľnostiam sa poslednú dobu vôbec neukazuje na verejnosti. Jeden z najznámejších párov sveta pritom nemá s médiami problém. Ochotne pózuje na oficiálnych akciách i so synom.

Pozrite si priloženú reportáž Milana Zamboja:

Dohoda medzi palácom a tlačou

Britskí princovia mali na nejaký čas od paparazzov pokoj. Po smrti princeznej Diany platila dohoda medzi kráľovským palácom a tlačou, že Williama a Harryho nechá na pokoji, kým nevyrastú.

Dohoda pokračovala i v čase Williamových štúdií na univerzite, vďaka čomu mohol dvoriť Kate bez toho, aby bol vystavený zvedavým očiam verejnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie