Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vila Rozborila (47) zastavujú na ulici, chcú pomoc
Zdielať na

Vila Rozborila (47) zastavujú na ulici, chcú pomoc

Vilo Rozboril v relácií V siedmom nebi pomohol už nejednému človeku. Ale táto nálepka nápomocného človeka ho sprevádza aj v bežnom živote. Vila totiž často oslovujú ľudia s prosbami priamo na ulici.

Krásny dom, milá záhrada, pokojná atmosféra. Áno, príbytok Vila rozborila pôsobí skutočne príjemne. Keďže nám poodhalil kúsok súkromia, zaujímalo nás, ako si rozumie so susedmi.

List v schránke

"My v zásade vychádzame," priznáva. Od ďalšieho domu ho delí niekoľko stromov a kríkov, prezradil však i to, že susedky sú skúsené záhradkárky. "Nie, oni ma nežiadajú o pomoc, lebo sú desaťkrát lepšie záhradkárky. Rád im pomôžem v tom, keď majú veľa ovocia, tak aby to nezhnilo, ja im to pojem," vysvetľuje.

Už je to raz tak! Ako sa zapíšeš do povedomia, tak ťa ľudia vnímajú. Vilo si nosí na čele nálepku pomocníka. Žiadajú ho o pomoc aj ľudia z okolia? "Nájdu sa ľudia, ktorí mi nechajú v schránke list," hovorí.

Päťdesiat minút na pumpe

Listy si pozorne prečíta, a na každý slušne odpovie. Vždy ale ľudí nasmeruje, aby išli oficiálnou cestou. Často sa stáva i to, že o pomoc ho žiadajú ľudia hoci aj na ulici.

"Jasné, niekedy sa stane, že zastávka na pumpe je zrazu zastávka na 50 minút, každý chce riešiť svoje problémy," dodáva Rozboril.

Súvisiace články

Najčítanejšie