Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kráľovský dvor: Kate (32) s Williamom (32) sa na druhé dieťa veľmi tešia
Zdielať na

Kráľovský dvor: Kate (32) s Williamom (32) sa na druhé dieťa veľmi tešia

Britský princ William a jeho manželka Catherine sa na druhého potomka veľmi tešia. Vojvoda z Cambridgeu tiež priznal, že ostatné dni sú pre manželkine ranné nevoľnosti zložité.

"Ostatných pár dní, či týždeň, je to zložité. Ale sme nesmierne nadšení. Sú to skvelé novinky. Dúfame, že sa veci dajú do poriadku a bude sa cítiť trochu lepšie," uviedol William.

O tehotenstve informovali v pondelok zástupcovia Kensingtonského paláca. "Ich kráľovské výsosti vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu s radosťou oznamujú, že vojvodkyňa z Cambridgeu čaká druhé dieťa," uviedli vo vyhlásení s tým, že tridsaťdvaročná Catherine rovnako ako počas prvého tehotenstva trpí nadmerným dávením.

SITA

Kráľovná Alžbeta II., členovia oboch rodín ale aj britský premiér David Cameron zareagovali na správu o vojvodkyninom tehotenstve s nadšením. "Nemôžem sa dočkať, až budem vidieť môjho brata, ako ešte viac trpí," zažartoval princ Harry. "Dúfam, že obaja budú mať možnosť prejsť týmto procesom s troškou pokoja," dodal vážnejším tónom.

Svadba roka

Catherine a William sa zoznámili v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval osemnásťkarátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011.

SITA

Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II.. Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie