Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Princ William (32) bude zachraňovať životy
Zdielať na

Princ William (32) bude zachraňovať životy

Zdroj: SITA

Britský princ William sa po krátkej prestávke vracia k práci pilota. Bude lietať vrtuľníkom leteckej záchrannej služby. Vojvoda z Cambridge predtým slúžil ako prieskumný pilot britského letectva.

Princ bude pre ambulanciu lietať pri denných a nočných smenách v rámci bežného pracovného pomeru.

Pracovať bude pre Východoanglickú leteckú ambulanciu, charitatívnu organizáciu, ktorá zamestnáva šesť pilotov.

Od nehôd po infarkty

"Vojvoda v tom vidí skutočnú formu verejnej služby, pomoc ľuďom v najťažších chvíľach," uviedol hovorca Kensingtonského paláca.

Hlavnou náplňou jeho práce bude lietanie s tímom záchranárov k prípadom, ktoré si vyžadujú rýchly zásah - od dopravných nehôd až po infarkty. Spočiatku mu pripadne úloha pomocného pilota, neskôr sa stane náčelníkom vrtuľníka.

Reprofoto/The Daily Mail

Svoju základňu bude mať na letisku v Cambridge, odkiaľ lieta záchranka k prípadom v hrabstvách Cambridgeshire, Norfolk, Suffolk a Bedfordshire. Všetky peniaze, ktoré pôjdu na jeho konto z platu pilota, venuje na charitu.

Na vojenskej misii

William strávil posledné tri roky svojej sedemročnej armádnej služby ako pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka na základni kráľovského letectva RAF v západnom Walese, kde skončil minulý rok v septembri.

Zúčastnil sa 150 akcií a nalietal cez 1 300 letových hodín. Začiatkom roka 2012 strávil šesť týždňov na politicky citlivej vojenskej misii na Falklandských ostrovoch v období zvýšeného napätia medzi Argentínou a Britániou.

SITA

Aby získal pilotnú licenciu pre lety so záchrankou, musí absolvovať päťmesačný výcvik so 14 skúškami a záverečný letový test.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie