Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otec v sukni či psychiater. Toto bol Robin Williams (†63)
Zdielať na

Otec v sukni či psychiater. Toto bol Robin Williams (†63)

Filmový svet prišiel o ďalšieho velikána. Vo veku 63 rokov zomrel jeden z najobľúbenejších hercov a komikov Robin Williams. Našli ho vo svojom dome neďaleko San Francisca. Pripomeňme si jeho najslávnejšie úlohy nezabudnuteľného oscarového držiteľa.

Americký herec a komik sa stal neoddeliteľnou súčasťou celého radu neopakovateľných snímok.

Robina Williamsa našli v jeho dome mŕtveho. Herec, ktorý trpel depresiami a prepracovanosťou, spáchal samovraždu.

Jeho prvým veľkým úspechom bola vojnová dráma z roku 1987 s názvom Dobré ráno, Vietnam. Vyslúžil si prvú nomináciu na Cenu Akadémie.

Reprofoto/successfortress.com

Po dvoch rokoch prišla ďalšia nominácia s filmom Spoločnosť mŕtvych básnikov. O dva roky neskôr stvárnil bezdomovca v dráme Kráľ rybár. Bol nominovaný na Oscara, ale cenná soška mu unikla.

Reprofoto/fanpop.com

Dočkal sa jej až v roku 1998 za stvárnenie psychiatra v psychologickej dráme s Mattom Damonom Dobrý Will Hunting.

Pozrite si jeho víťaznú reč:


Svoj komediálny talent naplno využil v rodinných komédiách, z ktorej najpopulárnejšia sa stala Otec v sukni.

Reprofoto/movie.com

Nasledovali ďalšie tri trháky ako Jumanji, Flubber či Noc v múzeu 1 a 2. Za zmienku stojí aj sci-fi rodinný film Andrew - člen našej rodiny, komédia Vtáčia klietka či mysteriózny thriller Insomnia.

Hrom, ktorý držal búrku pri živote

"Robin Williams bol letcom, džinom, opatrovateľkou, prezidentom, profesorom, Petrom Panom a všetkým medzi tým. Bol však jedinečný. Vstúpil do našich životov ako mimozemšťan, no nakoniec sa mu podarilo dotknúť každej časti ľudskej duše. Rozosmial nás, rozplakal nás. Veľkoryso poskytoval svoj nesmierny talent tým, ktorí to potrebovali najviac," uviedol v oficiálnom vyhlásení americký prezident Barack Obama.

"Robin bol búrkou komediálneho génia a náš smiech bol hromom, ktorý tú búrku udržiaval pri živote. Bol to kamarát a nedokážem uveriť, že už tu nie je," uviedol filmár Steven Spielberg, ktorý s Williamsom spolupracoval na snímke Hook.

Nútil svet, aby sa smial

"Zo straty Robina Williamsa ani nemôžem byť vo väčšom šoku. Chlapík, úžasný talent, herecký partner, čistá duša," napísal na sociálnej sieti Twitter komik Steve Martin.

"Robin Williams prinútil svet smiať sa a rozmýšľať. To si budem pamätať a ctiť. Úžasný človek, umelec a priateľ. Bude mi nesmierne chýbať," uviedol na Twitteri herec Kevin Spacey.

Zlomené srdcia

"Nikdy som nepoznal milšieho, bystrejšieho a ohľaduplnejšieho človeka, než bol Robin. Robinova oddanosť ako umelca zlepšovať nám náladu a robiť nás šťastnými sa nedá porovnať s nikým iným. Miloval nás všetkých a my sme ho milovali tiež," uviedol herec John Travolta.

V spoločnosti vždy vysmiaty Robin, v súkromí bojovník so závislosťou a depresiami. Zrejme tie ho dohnali k samovražde. Celý filmový svet je v šoku. Pozrite si priloženú reportáž:

"Och Robin... naše srdcia sú zlomené. Odpočívaj v pokoji drahý. Milovali sme ťa," napísala herečka Goldie Hawn.

Nezabudne na láskavosť

"S ľútosťou som sa dozvedel o tragickom úmrtí Robina Williamsa. Strávil som s ním veľa času, dokonca som s ním vystupoval v San Franciscu. Je to veľmi smutné," napísal niekdajší moderátor Larry King.

"Pán Williams ma navštívil počas prvého dňa nakrúcania Pasce na rodičov. Nikdy nezabudnem na jeho láskavosť. Je to obrovská strata. Úprimnú sústrasť," napísala herečka a speváčka Lindsay Lohan.

Výnimočný Robin Williams zomrel, ale jeho brilantné výroky ostávajú s nami.

Bol dôkazom toho, že byť slávnym neznamená byť vždy aj šťastným.

Súvisiace články

Najčítanejšie