Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Robin Williams (†63) sa zadusil, slávny komik spáchal samovraždu
Zdielať na

Robin Williams (†63) sa zadusil, slávny komik spáchal samovraždu

Oscarový americký herec a komik Robin Williams podľa polície spáchal v pondelok samovraždu. Príčinou smrti má byť udusenie. Nočná správa šokovala celý filmový svet. Herec mal šesťdesiattri rokov.

"Dnes ráno som stratila manžela a najlepšieho priateľa. Svet prišiel o jedného z najobľúbenejších umelcov a skvelých bytostí. Som totálne zničená," napísala v prehlásení Williamsova manželka Susan Schneider.

SITA

Herec, ktorý v poslednej dobe bojoval s návykovými látkami, v júli nastúpil do rehabilitačného centra v Minnesote, informoval Washington Post.

Z bohatej rodiny

Podľa jeho priateľov v tom čase nebral žiadne drogy a neholdoval alkoholu. Liečba bola zameraná na odstránenie príznakov prepracovanosti. Williams okrem iného trpel ťažkými depresiami, píše CNN.

Robin Williams pochádzal z bohatej rodiny. Pred herectvom študoval politológiu. V roku 1987 získal nomináciu na Oscara v úlohe vo filme Dobré ráno, Vietnam.

ISIFA

Reportér Maroš Kočan bol v Hollywoode pri Williamsovej hviezde na Chodníku slávy po tom, čo sa celý svet dozvedel šokujúcu správu o smrti herca:

Oscara vyhral v roku 1998 za úlohu psychiatra v dráme Dobrý Will Hunting. Slávu si vydobyl aj v obľúbených televíznych seriáloch. Získal dve ceny Emmy, štyri zlaté glóbusy a päť cien Grammy.

Pozrite si jeho oscarovú reč:

Súvisiace články

Najčítanejšie