Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Najviac za rok 2013 zarobila Sandra Bullock (50)
Zdielať na

Najviac za rok 2013 zarobila Sandra Bullock (50)

Najlepšie platenou americkou herečkou je s ročným príjmom odhadovaných 51 miliónov dolárov Sandra Bullock.

V utorok zverejnenom rebríčku to uviedol časopis Forbes. Nositeľku Oscara za film Zrodenie špióna (The Blind Side) nasledujú hollywoodske hviezdy Jennifer Lawrencová a Jennifer Anistonová.

Päťdesiatročná Bullocková si minulý rok zahrala napríklad vo vesmírnom thrilleri mexického režiséra Alfonsa Cuaróna Gravitácia (Gravity), ktorý vyhral sedem Oscarov a zarobil  viac než 716 miliónov dolárov po celom svete. V porovnaní s minulým rokom si Bullocková v rebríčku polepšila o celých sedem miest.

Menej než muži

Na druhom mieste sa umiestnila hviezda filmu Hunger Games Jennifer Lawrence s odhadovaným ročným zárovkom 34 miliónov dolárov a tretiu priečku s 31 miliónmi dolárov obsadila Jennifer Aniston. Na ďalších miestach sa umiestnili hviezdy ako Gwyneth Paltrow a Angelina Jolie, ktorá prvú priečku obsadila v roku 2013.

Forbes rebríček zostavil na základe odhadov zárobkov herečiek z umeleckej práce aj príjmu z reklamy či iných marketingových akcií. Časopis tiež zdôraznil, že ženy herečky stále zarábajú menej než ich mužskí kolegovia.

Robert Downey Jr.

Rebríčku najlepšie platených hercov podľa magazínu Forbes kraľuje Robert Downey Jr. Štyridsaťdeväťročnému rodákovi z Manhattanu sa tak podarilo obhájiť minuloročné prvenstvo.

Od júna 2013 do júna 2014 zarobil podľa odhadov 75 miliónov amerických dolárov (55,5 milióna eur). Rovnakú sumu si na účet pripísal aj od júna 2012 do júna 2013.

MenoZárobok
Sandra Bullock51 miliónov
Jennifer Lawrence34 miliónov
Jennifer Aniston31 miliónov
Gwyneth Paltrow19 miliónov
Angelina Jolie, Cameron Diaz18 miliónov

Súvisiace články

Najčítanejšie