Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Beyoncé (32) má dôvod na radosť! Je najmocnejšou celebritou
Zdielať na

Beyoncé (32) má dôvod na radosť! Je najmocnejšou celebritou

Americká speváčka Beyoncé je podľa prestížneho magazínu Forbes najmocnejšou celebritou na svete. Rebríček sa zostavuje na základe viacerých faktorov, medzi ktorými sú zárobky osobností, ich výskyt v televízii, rozhlase, tlači, ale aj v sociálnych médiách ako Facebook, Twitter či YouTube.

Rodáčka z texaského Houstonu zarobila od 1. júna 2013 do 1. júna 2014 stopätnásť miliónov dolárov. K tejto sume jej pomohol album Beyoncé, z ktorého pochádza platinový hit Drunk in Love.

Speváčka sa činí aj v podnikaní. Aktívna je v módnom priemysle a má aj vlastné voňavky. Beyoncé je momentálne na turné, počas ktorého s ňou vystupuje aj manžel, rapper Jay-Z.

Ten sa dostal tiež do rebríčka najmocnejších celebrít. Skončil na šiestom mieste, pričom za posledný rok si polepšil sumou 60 miliónov dolárov. Na finančnú situáciu sa tak párik rozhodne sťažovať nemôže. 

Na druhej priečke podľa Forbes skončil basketbalista LeBron James s čiastkou 72 miliónov dolárov. Tretie miesto obsadil rapper a producent Dr. Dre.

Vzostupy a pády

Minuloročná víťazka, mediálna magnátka a televízna moderátorka Oprah Winfrey klesla na štvrtú priečku. V top desiatke sa ocitli aj moderátorka Ellen DeGeneres, boxer Floyd Mayweather, speváčka Rihanna, jej kolegyňa Katy Perry či herec Robert Downey Jr.

Beyoncé a Jay-Z vyrazili spoločne na turné, pozrite si reportáž:


Nováčikmi v rebríčku sú napríklad interpreti ako Bruno Mars (13. miesto), One Direction (28) alebo Pharrell Williams (38), či herci Bradley Cooper (48), Matthew McConaughey (52) alebo Vin Diesel (66).

Pre niektoré celebrity však minulý rok nebol úspešný. Zo zoznamu vypadli napríklad Madonna, Coldplay, David Beckham, Tom Cruise, Donald Trump či Alec Baldwin.

Top 10 najmocnejších celebrít podľa magazínu Forbes a ich zárobky od 1. júna 2013 do 1. júna 2014:

1. Beyoncé - 115 miliónov dolárov
2. LeBron James - 72 miliónov dolárov
3. Dr. Dre - 620 miliónov dolárov
4. Oprah Winfrey - 82 miliónov dolárov
5. Ellen DeGeneres - 70 miliónov dolárov
6. Jay-Z - 60 miliónov dolárov
7. Floyd Mayweather - 105 miliónov dolárov
8. Rihanna - 48 miliónov dolárov
9. Katy Perry - 40 miliónov dolárov
10. Robert Downey Jr. - 75 miliónov dolárov

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie