Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Robert Pattinson (28) nerozumie kritikom ságy Twilight
Zdielať na

Robert Pattinson (28) nerozumie kritikom ságy Twilight

Britský herec Robert Pattinson nerozumie kritikom filmovej ságy Twilight (2008 - 2012). Predstaviteľ Edwarda Cullena pre americký portál The Daily Beast uviedol, že nechápe, prečo diváci a diváčky kritizovali pokračovania snímky uvedenej v roku 2008.

“Všetkým sa páčil prvý film. A potom zrazu… Neviem, prečo ľudia potopili ďalšie filmy série,” povedal 28-ročný herec. “Z nejaké dôvodu snímky sprevádzala politicky motivovaná kritika. Označovali ich za zlý príklad pre ženy. Ale my sme to tak nenakrútili. Je to o vašej interpretácii,” povedal Pattinson, ktorý účinkovanie v ságe o upíroch označil za najťažšiu úlohu, ktorú v živote mal.

Harry Potter

Robert Pattinson na seba upozornil ako Cedric Diggory vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005). Skutočne sa však preslávil až o tri roky neskôr, keď stvárnil upíra Edwarda Cullena v prvej zo série filmových adaptácií romantickej ságy Twilight.

Zahral si aj v ďalších štyroch častiach, z ktorých posledná s názvom Twilight sága: Úsvit - 2. časť mala v slovenských kinách premiéru v novembri 2012. Diváci a diváčky ho môžu poznať aj z romantickej drámy Nezabudni na mňa (2010), na ktorej spolupracoval aj ako výkonný producent, či filmov Voda pre slony (2011), Miláčik (2012) alebo Cosmopolis (2012).

Súvisiace články

Najčítanejšie