Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri páde lietadla sa zabil vnuk boháča Rockefellera
Zdielať na

Pri páde lietadla sa zabil vnuk boháča Rockefellera

Pri páde malého lietadla v piatok neďaleko New Yorku prišiel o život Richard Rockefeller, pravnuka Johna D. Rockefellera. ten bol najbohtaším človekom na svete a prvým americkým miliardárom. Často je označovaný za najbohatšiu osobu v celej histórii.

Šesťdesiatštyriročný lekár Richard Rockefeller pilotoval lietadlo Piper Meridian sám, nikto iný v lietadle nebol. Vzlietol z letiska Westchester County Airport a zrútil sa potom, čo z neznámych dôvodov narazil do niekoľkých stromov západne od letiska.

Hovorca rodiny Frase Seitel označil Rockefellera za skúseného pilota a povedal, že jeho tragická smrť všetkých šokovala. Predstavitelia polície a letiska poukázali na to, že v dobe nehody bola v oblasti hmla a znížená viditeľnosť. Pilot pred nárazom do stromu nehlásil veži žiadne technické či iné problémy.

Legendárny pradedko obete nehody John Rockefeller zbohatol koncom 19. storočia na ropnom priemysle. Seba a celú rodinu preslávil tým, že definoval štruktúru modernej filantropie. jeho nadácia sa zaslúžila o niektoré významné objavy v medicíne, starala sa o vzdelávanie, umenie aj vedecký výskum.

Súvisiace články

Najčítanejšie