Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aristokratická svadba na Slovensku! Prišiel aj princ Harry (29)
Zdielať na

Aristokratická svadba na Slovensku! Prišiel aj princ Harry (29)

BELÁ / V Chateau Belá pri Štúrove ročne usporiadajú približne 40 svadieb, ale takúto ešte nemali! V kaštieli sa zišli aristokrati z celého sveta – vydávala sa totiž dcéra majiteľov. No a v menu veľkolepej svadby, ktorej príprava zabrala celý rok, nechýbali ani bryndzové halušky. Pozvanie prijal aj princ Harry, ktorý na Slovensko pricestoval v najväčšom utajení.

Obyvatelia obce tušili, že svadba bude prominentným stretnutím boháčov a šľachticov, ale prítomnosť britského princa nikto nepredpokladal.

Bol tu

Člen britskej kráľovskej rodiny bol na Slovensku prvýkrát a v najväčšej tajnosti. Bol na zozname hostí v kaštieli. "Veľkolepá svadba trvala tri dni! Od piatka do nedele," ozrejmuje event managerka Katarína Dubecová.

V dedinke Belá sa vydávala dcéra grófky Ilony von Krockow, ktorá má korene práve na Slovensku. Spolu s manželom sú aj majiteľmi kaštieľa. Ich dcéra povedala svoje áno francúzskemu podnikateľovi s diamantmi.

Firma Francúza je známa aj v Británii. Dodávajú šperky kráľovskej rodine. Pobyt princa na Slovensku potvrdil aj Buckinghamský palác.

Svadobné hody

Princ priletel v piatok do Viedne a odtiaľ ho čakala viac ako 200 kilometrová cesta do Chateau Belá pri Štúrove. "Začali sme s cigánskym večierkom spojeným s bufetom a cigánskou hudbou," dopĺňa Dubecová.

Obrad sa konal v Ostrihomskej bazilike. Po ňom sa hostia rpesunuli na terasu kaštieľa. Slávnostnú štvorchodovú večeru si vychutnali v oranžérií. "Začali sme s trion z husacej pečienky, s bylinkovou polievkou, s hovädzím steakom s gratinovanými zemiakmi a čokoládovou tortou. Nalievali sa samozrejme naše vína, tie najlepšie ročníky," doplnila Dubecová.

Princ Harry si zo Slovenska na pamiatku odniesol aj vrecúško plnené sušenou levanduľou z miestnych záhrad.

Súvisiace články

Najčítanejšie