Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Princ Harry (29) skončil na Južnom póle!
Zdielať na
Showbiznis

Princ Harry (29) skončil na Južnom póle!

29 / ročný princ Harry sa začiatkom decembra pustil do vyčerpávajúceho dobrodružstva na Južný pól! A dôvod? Chcel takto získať peniaze na charitu. Avšak tento pokus zmarilo počasie.

Princ Harry na pretekoch k Južnému pólu v Antarktíde skončil. Pre nepriaznivé podmienky organizátori odvolali preteky vojnových invalidov. "Terén a poveternostné podmienky sú oveľa horšie ako sme predpokladali, z obáv o bezpečnosť sme sa rozhodli preteky pozastaviť," povedal riaditeľ expedície Ed Parker.

Tri závodné tímy sa však k južnému pólu naďalej predierajú. Spojili sa ale do jednej skupiny, v ktorej si navzájom pomáhajú a už spoločne nesúťažia.

29-ročný princ Harry je patrónom charitatívnych pretekov. Jeho tím zranených veteránov z vojny v Iraku a v Afganistane prezentoval na súťaži práve Britániu. Závody zrušili aj preto, že tímy zaskočil mimoriadne ťažký terén, silný vietor a teploty klesajúce pod mínus 45 stupňov Celzia!

"Môj otec sa samozrejme o mňa bál. Snažil som sa ho však upokojiť tým, že zatiaľ čo bol Severný pól nebezpečný hlavne tým, že sme šli po zamrznutom oceáne, na Južnom póle je to oveľa bezpečnejšie," povedal princ Harry.

Princ Harry, ktorý slúžil v Afganistane ako pilot bojovej helikoptéry, sa zúčastnil podobnej expedície na Severný pól ešte v roku 2011.

"Aj napriek omrzlinám, by ste mali byť schopný postarať sa o seba," vyhlásil Harry.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:55!

Zdroj: topstar.sk/ Silvia Mabena, reuters

Zdielať na

Najčítanejšie