Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ako byť úspešný. Radí moderátor Vlado Voštinár (50)
Zdielať na

Ako byť úspešný. Radí moderátor Vlado Voštinár (50)

Chcete byť úspešní? Tak na sebe makajte! To je odkaz moderátora Vlada Voštinára, ktorý kým sa dopracoval k miestu v televízii, makal aj na družstve.

Dojil kravy

Ak chce človek niečo dosiahnuť, tak by sa nikdy, ale nikdy nemali vzdávať. Svoje by o tom vedel hovoriť moderátor Vlado Voštinár, ktorý v tínedžerskom veku ešte nemal jasno v tom, čo presne robiť chce, vedel ale čoho sa bude v živote určite strániť.

"Ešte pred 23 rokmi som dojil kravy. Robil som na družstve a a nie som si celkom istý, či som mal presne tento cieľ vysnívaný, ale bolo mi vtedy jasné to, že pri tom nechcem zostať a že urobím všetko preto, aby to dopadlo inak," spomína moderátor.

Kým sa dopracoval k moderovaniu v rádiu, a potom k práci v televízii, musel zvládnuť množstvo pádov. Aj preto sa teraz nebojí poradiť tím, ktorí životné sklamania zažívajú ako na bežiacom páse. A aká je jeho rada?

"Najdôležitejšie je byť presvedčený, že cieľ človek chce dosiahnuť a že ho aj dosiahne, to je úplný základ," hovorí.

"Samotná cesta nie je jednoduchá, nie je priamočiara, taká neexistuje, lebo to by bolo lacné víťazstvo, možno by nás to ani netešilo," pokračuje obľúbený moderátor.

Treba vydržať

Dnes je Vlado úspešným moderátorom a podnikateľom. Ale so životnými nástrahami bojuje stále. Už si ich však neberie k srdcu. A veľmi dobre vie, prečo.

"Všetko, čo vás položí na kolená, by ste mali brať ako zbieranie skúseností do finálnej fázy, kým nedosiahnete cieľ," hovorí Voštinár.

Platí to vraj za všetkých okolností. Nielen profesionálnych, ale i vzťahových.

Súvisiace články

Najčítanejšie