Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Scarlett Johansson (29) sa cíti zneužitá
Zdielať na

Scarlett Johansson (29) sa cíti zneužitá

Vo Francúzsku sa začal súd medzi americkou herečkou Scarlett Johansson a francúzskym spisovateľom Grégoirom Delacourtom. Herečka ho žaluje o 50 tisíc eur za to, že ju údajne vo svojom románe ohovára.

Vymyslené milostné aféry

Delacourtova kniha s názvom Prvá vec, na ktorú sa pozeráme, podľa herečky Scarlett Johansson využíva jej meno, slávu a obraz na komerčné účely.

Okrem finančnej kompenzácie Johansson žiada, aby súd vydal nariadenie, ktoré by zabránilo preloženiu knihy do ďalších jazykov či jej adaptáciu do filmovej podoby. 

Delacourt, ktorý patrí k najúspešnejším francúzskym spisovateľom súčasnosti aj jeho vydavateľ obvinenia odmietli a označili ich za šialené.

Advokátka spisovateľa označila právne kroky herečky za škandalózne. "Ide o literárny, nie komerčný prístup," uviedla advokátka Anne Veil. "Scarlett Johansson nebola použitá ako produkt. Grégoire Delacourt nie je novinár, je spisovateľ," dodala.

Herečka podala žalobu ešte minulý rok v júni. Verdikt sa očakáva tento rok v júli.

Celý problém je v zápletke knihy, ktorú Delacourt postavil na existencii dvojníčky hollywoodskej hviezdy. Tá je modelkou a svoju podobu s americkou herečkou zneužíva na to, aby sa za ňu vydávala a prežila množstvo milostných románikov.

Scarlett Johansson patrí k najsexi ženám na svete, pozrite sa:

Nie je to Scarlett

Právny zástupca herečky tvrdí, že bestseller francúzskeho spisovateľa ohovára súkromný život Scarlett Johansson. "Ukazuje milostné vzťahy, ktoré sa nikdy neodohrali," prehlásil s tým, že kniha robí to, čo bulvár. Napíše čokoľvek.

"Prvá časť románu rozpráva príbeh z pohľadu automechanika, ktorý verí, že sa na jeho prahu objavila slávna herečka. To sa ale čoskoro zmení a zbytok románu je o Jeanine Foucamprez, nie o Scarlett Johansson," uviedla hovorkyňa vydavateľstva.

Delacourt sa snažil vysvetliť, že svojej hrdinke dal podobu Scarlett Johansson, pretože je ideálom súčasnej krásy. "Píšem fikciu. Moja postava nie je Scarlett Johansson," dodal Delacourt, ktorého predchádzajúci román Zoznam mojich prianí bol preložený do 47 jazykov a v súčasnosti sa podľa neho točí film.

Žaloba spisovateľa úplne prekvapila. "Šokovalo ma to. Najmä preto, že si nie som istý, či tú knihu vôbec čítala," povedal.

"Myslel som, že mi napríklad pošle kvety za vyznanie lásky, ale nepochopila ho," dodal Delacourt. "Je to zvláštny paradox, ale taký americký," zakončil.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie