Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTOGALÉRIA. Pred 30 rokmi zomrela Grace Kelly (†52)
Zdielať na
Showbiznis

FOTOGALÉRIA. Pred 30 rokmi zomrela Grace Kelly (†52)

Monackú kňažnú a bývalú filmovú hviezdu Grace Kelly všetci považovali aj za módnu ikonu. Režisér Alfred Hitchcock o nej prehlásil, že je súčasne ohňom i ľaďom. Pred 30 rokmi tragicky zahynula.

Nemala však ešte ani 30, keď vymenila strieborné plátno za aristokratické výslnie monackého dvora. Jej oslnivý život mal ale krutý koniec - keď mala 52, zahynula pri autonehode. Auto panovníckej rodiny zišlo pred 30 rokmi, 14. septembra 1982, z horskej diaľnice a na rozdiel od svojej dcéry Stephanie bývalá, filmová hviezda ťažkým zraneniam podľahla.

Rodáčka z Philadelphie, ktorá sa narodila 12. novembra 1929, si zahrala celkovo v 11 filmoch. V 50-tych rokoch žiarila vo filmoch Okno do dvora, Na pravé poludnie, Vražda na objednávku, Z nóbl spoločnosti či Dievča z vidieka, za ktorý dostala Oscara.

V roku 1956 sa z nej stala monacká kňažná, pretože sa vydala za nasledovníka trónu princa Rainiera. Z New Yorku vtedy odplávala loďou spolu s rodinou, družičkami a asi s 80 kusmi batožiny smerom k Francúzskej riviére. V Monaku ju vítalo asi 20 000 ľudí v uliciach. Obrad vtedy sledovalo pri televíznych obrazovkách približne 30 miliónov ľudí. Porodila tri deti - Caroline, Alberta a Stephanie. Angažovala sa v rôznych charitatívnych organizáciách.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie