Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Aneta Sedlmair-Parišková (38). Nehoda na (ne)bezpečnej dráhe
Zdielať na
Showbiznis

Aneta Sedlmair-Parišková (38). Nehoda na (ne)bezpečnej dráhe

Túžba zabaviť sa a dopriať deťom adrenalínový zážitok nemusí mať vždy šťastný koniec. Presvedčila sa o tom aj naša kolegyňa Aneta Sedllmair-Parišková. Po jazde na letnej bobovej dráhe skončili jej manžel Mark a malý štvorročný Danko v nemocnici. Pre údajne nefunkčnú brzdu museli totiž obaja za jazdy, v plnej rýchlosti vyskočiť z vozíka.

Majiteľ dráhy mimo kamery povedal, že vozík vyskúšali a bol v poriadku. Na miesto privolali aj políciu. To, kto mal pravdu, zrejme ukáže až vyšetrovanie. Nejde však o jediný prípad, keď sa na tejto dráhe zranilo dieťa a dospelý.

Ozvala sa nám aj mamička, ktorej trojročný syn spolu so švagrom skončili v nemocnici. A to potom, ako v zákrute tiež vyleteli z vozíka. "Mal popáleniny tretieho stupňa, ostali mu jazvy na rukách," hovorí o synových zraneniach žena, ktorá si želala zostať v anonymite.

Odborník zdôrazňuje, že jazda na letnej bobovej dráhe je len na vlastnú zodpovednosť. Veľkú úlohu navyše zohrávajú znalosti z fyziky. "Užívateľ si musí dávať pozor aby nenastal proces odstredivej sily. Ak je väčšia, vynesie vozík z dráhy von," podotkol Bartolomej Dorov z Národného inšpektorátu práce.

Za uváženie by stálo aj to, či je takáto dráha vôbec vhodná pre malé deti. Poprípade v upozorneniach by mala byť veľká časť venovaná práve možným zraneniam a rizikám.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie