Jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Princezná Catherine nezaváhala, TAKTO porušila protokol a získala si tým srdcia mnohých!
Zdielať na

Princezná Catherine nezaváhala, TAKTO porušila protokol a získala si tým srdcia mnohých!

Archívna reportáž

Fanúšikov britskej kráľovskej rodiny potešila začiatkom septembra správa od princeznej Catherine (42) o ukončení jej liečby chemoterapiou. Všetci to berú ako znamenie, že už viac dávok nepotrebuje. Ešte potešujúcejšie vyznieva aj fakt, že vzápätí zorganizovala na hrade Windsor po dlhých mesiacoch svoje prvé pracovné stretnutie. A na ďalšie nemuseli jej priaznivci dlho čakať. Tím princeznej Catherine a princa Williama prezradil, že začiatkom októbra sa obaja stretli vo windsorskom hrade so 16-ročnou začínajúcou fotografkou bojujúcou s rakovinou, pričom Kate sa nezdržala a porušila protokol.

​Nádherné gesto spravila princezná Catherine, keď sa v stredu počas stretnutia s mladučkou fotografkou Liz Hatton na hrade Windsor objala, čo oficiálny protokol nepripúšťa. Liz bojuje so zriedkavou agresívnou formou rakoviny a britskí lekári jej dávajú najviac tri roky života. Nádej však zostáva v jej liečbe v USA a v súčasnosti sa jej na ňu robí zbierka. Keď sa pred pár dňami princ William počas obhliadky nového vrtuľníka charitatívnej organizácie London Air Ambulance Charity o nej a jej príbehu dozvedel, pozval ju fotografovať slávnostnú investitúru na hrad Windsor.

Kráľovský zdroj pre Bazaar povedal: "Po investitúre sa princ aj princezná z Walesu súkromne stretli s Liz a jej rodinou, aby sa dozvedeli viac o jej živote." Z fotografií zo stretnutia, ktoré kráľovský pár zdieľal na ich oficiálnom profile, vidieť Liz v objatí Kate a na ďalších aj princa Williama a Lizinu rodinu. Princezná vo svojom aj Williamovom mene k fotkám napísala: "Je mi potešením stretnúť sa dnes s Liz vo Windsore. Talentovaná mladá fotografka, ktorej kreativita a sila nás oboch inšpirovala. Ďakujeme, že ste sa s nami podelili o svoje fotografie a príbeh. W&C." Liz fotku s Kate komentovala na jej instagramovom účte slovami: "Takí úprimní a milí ľudia." Je vraj nadšená, že s jej rodinou mohli mať taký zážitok.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BBC Radio 4 (@bbcradio4)

Catherine aj počas jej zotavovania z rakoviny dbá na to, aby tu bola aj pre ostatných, ktorí prechádzajú podobnými skúsenosťami. S Liz ju spája aj záľuba vo fotografovaní, Kate sa označuje za "nadšenú amatérsku fotografku". Je aj patrónku Kráľovskej fotografickej spoločnosti. Od septembra sa princezná z Walesu začala pomaly vracať k témam, ktoré sú pre ňu najdôležitejšie. Jej prvé stretnutie na hrade Windsor sa týkalo témy rozvoja v ranom detstve. Má hlavnú zásluhu na vzniku Kráľovského nadačného centra pre rané detstvo. Jej asistenti túto oblasť nazvali jej "životnou prácou" a všetci veria, že jej sa bude môcť opäť venovať naplno.

Najčítanejšie