Jasno
24°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Milióny od babky síce Harrymu došli, no gratulácie od otca a brata sú rozpačité...
Zdielať na

Milióny od babky síce Harrymu došli, no gratulácie od otca a brata sú rozpačité...

Archívna reportáž

Svoje okrúhle narodeniny, štyridsiatku, oslávil počas víkendu princ Harry s manželkou Meghan (43) a viacerými celebritnými hosťami v ich sídle v Montecite. Potom sa vraj vybral s kamarátmi na dobrodružný výlet do divokej prírody. Čakalo sa len na to, či príde gratulácia aj z paláca. Prišla, ale... 

​Napriek napätiu, ktoré vládne medzi princom Harrym a jeho otcom, kráľom Karolom III, ako aj bratom, princom Williamom, dočkal sa od nich k svojim štyridsiatym narodeninám oficiálneho blahoželania. Bolo to veľké prekvapenie, nakoľko, ako píše People, "verejné priania k narodeninám sú zvyčajne vyhradené iba pre pracujúcich členov kráľovskej rodiny". Princ Harry s manželkou Meghan Markle však v roku 2020 odstúpili z tejto pozície a následne sa presťahovali do Kanady a onedlho nato do Ameriky. Hneď nato "spustili paľbu" proti najvyšším členom kráľovskej rodiny, čo spečatili v dokumente Harry & Meghan a princovou autobiografiou Spare.

V nedeľu z oficiálneho profilu kráľovského páru popriali vojvodovi zo Sussexu všetko najlepšie k jeho narodeninám, čo spravili prvýkrát od roku 2021 - nepochybne preto, že ide o jubileum. William a Catherine sa ale nepretrhli - len zdieľali status paláca a pridali strohé blahoprianie bez ich iniciálok, ktoré inak obvykle pridávajú. Kráľovský znalec Kinsey Schofield pre Fox News Digital tvrdí, že s ním týmto rozhodne mier neuzavreli. "Harry a Meghan určite nie sú vítaní späť ako tím. Povedal by som, že vôbec nie sú vítaní späť, ak by k tomu chcel niečo povedať princ William... Ale Harrymu by mohol nohou pootvoriť dvere jeho otec," mieni s tým, že kráľovská rodina bude Sussexovcov držať na diaľku, lebo im neveria v tak chúlostivej situácii, keď môže ísť o únik informácií o ich zdravotnom stave.

Bude to pomaly päť rokov, čo sa Harry a Meghan "oslobodili":

​Blahoželanie mali poslať Harrymu podľa nového protokolu, ktorý nariaďuje, že kráľovská rodina bude uznávať iba tie narodeniny nepracujúcich členov kráľovskej rodiny, ktoré končia nulou. Na dohady, že z priloženej fotografie princa Harryho k blahoželaniu natvrdo odstrihli Meghan, hovorca paláca odpovedal, že len použili fotografiu tak, ako ju dostali. Princovi Williamovi sa údajne vôbec nepáčilo, že Harry dostal k štyridsiatke 8 miliónov libier zo zvereneckého fondu ich prababičky. "Bol to spôsob, akým kráľovná matka mohla v roku 1994 odložiť peniaze na obdobie, keď budú jej vnúčatá staršie," povedal pre The Times bývalý poradca paláca. Samozrejme, kráľovná nemohla tušiť, ako sa situácia so vzťahmi v rodine vyvinie, k čomu si môže Harry len gratulovať.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Najčítanejšie