Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Expert na kráľovskú rodinu šokuje: S Kate to už nikdy nebude ako predtým!
Zdielať na

Expert na kráľovskú rodinu šokuje: S Kate to už nikdy nebude ako predtým!

Archívna reportáž

Na britskú princeznú Catherine sa odvtedy, čo priznala, že sa lieči na rakovinu, upriamuje pozornosť celého sveta. Od operácie brušnej dutiny v januári sa na verejnosti neukazovala až do polovice júna. Svoju účasť na Trooping the Colour oznámila iba deň predtým. Podobne prekvapila aj svojou účasťou na finále dvojhry mužov vo Wimbledone. Odvtedy sa opäť zdržiava v súkromí a verejnosť je zvedavá, čo s ňou bude ďalej.

​Posledné roky bola princezná Catherine mimoriadne aktívna na verejnosti. Spolu s manželom, princom Williamom, išli z jednej akcie do druhej v rámci reprezentácie monarchie. Obaja si získali veľké sympatie obyvateľov Spojeného kráľovstva, na Kate obdivovali jej krásu ako aj energiu, ktorú prejavovala počas ich pracovných návštev. O to väčší šok zavládol, keď v marci priznala, že má rakovinu a lieči sa. Začali sa šíriť rôzne špekulácie, čo s ňou bude ďalej. Tie na chvíľu ustali, keď sa v júni objavila na Trooping of Colour a v júli na Wimbledone a vyzerala skvelo, čo všetkých veľmi potešilo.

Pomaly sa končí dovolenkové obdobie a očakáva sa princeznin návrat k plneniu kráľovských povinností. Zdroj z blízkosti Walesovcov ale nedávno uviedol, že sa "možno už nikdy nevráti do role, v ktorej ju ľudia predtým videli". Na to v utorok uviedol kráľovský expert Richard Fitzwilliams pre Us Weekly, že zotavovanie princeznej Catherine prebieha dobre, ale jej tím skutočne "prehodnocuje, čo všetko bude môcť zobrať na seba po návrate ku kráľovským povinnostiam". Dodal, že to bude "záležať od rád lekárov" a všetko bude "veľmi starostlivo vyvážené". Dodal, že jej boj o zdravie je "očividne nesmierne vyčerpávajúci" a nedá sa rátať s jej plným nasadením ani po ukončení liečby.

Kate v marci šokovala celý svet:

​Kráľovský expert ale navrhol aj smerom k Walesovcom, že by bolo vhodné, aby Kensingtonský palác občas informoval tlač a verejnosť o zdravotnom stave princeznej Catherine. "Ak vám vôbec nič nepovedia mesiace, je jasné, že sa špekuluje a môže sa to zopakovať. Z toho, čo sa stalo predtým, by sme sa mali poučiť," vysvetľoval Fitzwilliams. Kate má počas prázdnin spolu s rodinou tráviť čas hlavne v ich letnom sídle v Norfolku, v Anmer Hall. Vidiecky dom s 10 spálňami má bazén, tenisový kurt a veľa priestoru pre deti na hranie a pohyb. Milujú aj prechádzky a šantenie na neďalekých piesočných dunách. V roku 2020 sa Kate zverila, že je najšťastnejšia, keď sú s Williamom a deťmi "vonku na vidieku a všetci sme ušpinení". Príroda je pre ňu zdroj zdravia, niet pochýb, že si práve pre to vybrala na zotavovanie toto sídlo. Azda to pomôže.

Najčítanejšie