Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Násilnícky kráľovský synáčik?! Princ zbil mladú ženu a zdemoloval jej byt!
Zdielať na

Násilnícky kráľovský synáčik?! Princ zbil mladú ženu a zdemoloval jej byt!

Zdroj: youtube/screenshot

Keď sa nórsky korunný princ Haakon Magnus v roku 2001 oženil s Mette-Marit, slobodnou matku so zľahka drogovou minulosťou, vyvolal riadny škandál. Spoznali sa iba dva roky predtým, láska k nej však u princa prekonala všetky predsudky aj očakávania kráľovskej rodiny. Napriek tomu uzavreli dohodu, že jej syn Marius Borg Høiby (27) nebude zastávať žiadne oficiálne povinnosti v kráľovstve a nebude ani verejnou osobou, čo ale tak celkom nebolo a nie je. Žiaľ, aktuálne sa predviedol v tom najhoršom možnom svetle.

​Ako rozprávka o Popoluške vyznieva príbeh Mette-Marit, ktorá vyrastala v rodine s násilným otcom, robila servírku, pričom mala skúsenosti aj s drogami, podobne ako aj otec jej nemanželského syna Mariusa. Z tohto marazmu sa však vyšvihla priamo do kráľovského paláca. Zamiloval sa do nej totiž sám korunný princ Haakon Magnus a zobral si ju za za manželku a prijal aj jej syna. Krv však nie je voda, ako sa zdá po ohavnom čine dnes už dávno dospelého mladíka. Vyrastal v kráľovskom paláci so všetkými privilégiami, aj keď bez šance na trón. V roku 2017 kráľovský dvor oznámil jeho odchod z verejného života a odstránil jeho profil z webovej stránky.

Vďaka tomu, že predsa len je súčasťou kráľovskej rodiny, sa mu dostáva naďalej pozornosti. Vystriedal už viacero známostí, momentálne mal randiť s 20-ročnou ženou, ktorá sa v nedeľu stala obeťou jeho hnevu. Po vzniknutom incidente ju mal Marius Borg Høiby zraniť pri násilnom útoku a zdemolovať jej byt. Žena privolala do bytu políciu, ktorá v stene dokonca objavila trčiaci nôž, mala aj viditeľné stopy po údere do zátylku. Po vyšetrení v nemocnici jej diagnostikovali otras mozgu. Mariusa za tento otrasný, úbohý a neospravedlniteľný čin zatkli a bol zadržaný vo väzbe na 30 hodín. Na svoju obhajobu si najal elitného právnika so skúsenosťami z týchto trestných prípadov.

Podľa predbežného obvinenia ho stíhajú za "ublíženie na zdraví" a "škody za zničenie bytu", za čo mu hrozí odňatia slobody od jedného až do šesť rokov. Marius má byť od jeho prepustenia na kráľovskom panstve Skaugum so svojou matkou, ktorá kvôli tomu odložila svoju účasť na olympiáde v Paríži. Jej manžel, korunný princ Haakon, tam odišiel sám a počas sledovania finále behu mužov na 1500 metrov na otázku nórskych reportérov k udalosti ohľadom syna jeho manželky odpovedal: "Je to vážna vec, keď je polícia zapojená tak, ako je, ale zároveň nie je správne, aby som zachádzal do podrobností prípadu". Isté je, že takýto nechutný čin kráľovskému páru na sympatiách u ľudí nepridáva a je jasné, že by si mali spraviť s nevydareným synáčikom poriadok.

Marius nepridal nič na sociálnu sieť už takmer 10 mesiacov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marius Borg Høiby (@marius_borg)

Najčítanejšie