Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Princezná Kate prišla na finále Wimbledonu, TAKÚTO reakciu ľudí asi nečakala!
Zdielať na

Princezná Kate prišla na finále Wimbledonu, TAKÚTO reakciu ľudí asi nečakala!

Zdroj: Profimedia.sk

Fanúšikovia princeznej Catherine (42) sa dočkali počas troch týždňov už jej druhého vystúpenia na verejnosti odkedy sa liečy na rakovinu. Na záver obľúbených tenisových hier vo Wimbledone prišla odovzdať víťaznú trofej španielskemu hráčovi Carlosovi Alcarazovi. V šatách fialovej farby vyzerala skvelo a nešetrila úsmevmi, ako to už u nej býva zvykom a choroba na tom nič nezmenila. No to, čo nastalo po jej príchode, azda nečakala ani ona sama.

​Svoj sľub spred necelého mesiaca, že sa počas leta zúčastní pár verejných vystúpení, začína princezná z Walesu aj napĺňať. Ani tento rok nevynechala svetoznámy grandslam vo Wimbledone. Po tom, čo sa v júni pripojila ku kráľovskej rodine na oslave narodenín kráľa je to iba jej druhé vystúpenie na verejnosti odkedy jej diagnostikovali rakovinu. Keď si v nedeľu na finále mužskej dvojhry šla sadnúť do Royal Boxu umiestneného nad centrálnym dvorcom, zožala od návštevníkov obrovský potlesk v stoji a kurt skutočne burácal. Dojatá Kate azda až také nadšenie a podporu ani nečakala. Všetkým s úsmevom zamávala a sadla si vedľa dcéry Charlotty (9) a sestry Pippy Middleton (40).

Princezná z Walesu sa opäť ujala svojej úlohy kráľovskej patrónky All England Lawn Tennis and Croquet Club vo Wimbledone, ktorú jej zverila kráľovná Alžbeta v roku 2016. To, že bola oblečená v šatách fialovej farby, iste nebola náhoda, je to farba koruny a spolu so zelenou aj tohto klubu. Princezná svoju rolu symbolu kontinuity a budúcnosti kráľovskej rodiny dobre chápe a podľa toho sa aj oblieka. Predtým, ako si pozrela záverečný zápas Wimbledonu, finále mužskej dvojhry medzi Srbom Novakom Djokovičom a Španielom Carlosom Alcarazom, navštívila s dcérou Charlottou klubovňu so ženskými šampiónkami.

Počas vysielania BBC zo zápasu povedal aj tenisový velikán John McEnroe, že bolo úžasné vidieť princeznú z Walesu vo finále "po tom, čím si prešla". Po zápase odovzdala zlatú trofej víťazovi Alcarazovi a striebornú Djokovičovi. Pre mnohých však bola najväčšou šampiónkou Catherine. V príspevku z diania z kurtov na X uviedla: "Super, že som späť na @Wimbledon! Nič nie je také ako The Championships." Zdieľala aj niekoľko fotografií, vrátane záberu, na ktorom Charlotte  ukazuje svoju vlastnú tenisovú raketu. Princ William sa pre zmenu v úlohe prezidenta futbalovej asociácie v ten istý deň zúčastnil v Nemecku finále majstrovstiev Európy vo futbale, kde anglický tím prehral s tímom Španielska. Pyrenejský polostrov tak zažil skutočne dvojnásobne výnimočnú nedeľu.

Najčítanejšie