Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Konečne nová správa o stave princeznej Kate! Povedal to sám princ William!
Zdielať na

Konečne nová správa o stave princeznej Kate! Povedal to sám princ William!

Archívna reportáž

Počas uplynulých dní navštívil princ William komunitnú nemocnicu svätej Márie na ostrovoch Scilly pri pobreží Cornwallu v juhozápadnom Anglicku. Ako sa dalo aj očakávať, nevyhol sa otázke, ktorá sa týkala stavu jeho manželky, princeznej Catherine. Na jeho tvári nebolo vidieť pritom žiadne znepokojenie, odpovedal bez rozpakov a jeho slová vyzneli optimisticky.

​V piatok absolvoval princ William poslednú časť jeho dvojdňovej pracovnej cesty po juhozápadnom Anglicku, ktorá je jeho prvou po tom, čo sa 22. marca princezná Catherine verejne priznala, že podstupuje liečbu rakoviny. Navštívil aj nemocnicu St. Mary's na ostrovoch Scilly, kde sa stretol s nemocničným personálom. Dozvedel sa o ich plánoch na nové zariadenie integrovanej zdravotnej a sociálnej starostlivosti, no zvedaví boli aj zdravotníci, píše DailyMail.

Williamovi odovzdala jedna nemocničná sestra pozdrav. "Je od mojej vnučky, chce zaželať vášmu otcovi a manželke, aby sa čoskoro uzdravili," vysvetlila s empatiou princovi. Správkyňa nemocnice, ktorá princa sprevádzala po jej priestoroch, mu položila otázku: "Smiem sa opýtať, ako sa má princezná Kate?" A dostala aj odpoveď, v akú zrejme všetci dúfali: "Má sa dobre, ďakujem." Zdravotníčky sa s nadšením po pozitívnej odpovedi opýtala aj na deti. William na to s úsmevom prezradil, že "deti veľmi závidia, že som tu a oni tu nie sú".

William by si vraj prial, aby mohol zostať dlhšie, ale musel sa už vrátiť domov. Je známe, že ostrovy Scilly sú obľúbeným miestom Walesovcov s ich deťmi, ale William tam rád trávil čas už ako malý chlapec s bratom Harrym, ich mamou Dianou, aj otcom Charlesom. William zdedil panstvo vojvodstva Cornwall v hodnote 1 miliardy dolárov, ako aj titul vojvodu z Cornwallu po skone kráľovnej Alžbety a rád z neho niečo poskytuje aj na charitu. Nová budova integrovaného zariadenia zdravotnej a sociálnej starostlivosti sa má postaviť práve na pozemku v jeho vlastníctve.

Najčítanejšie