Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nádej na stretnutie princa Harryho s otcom zhasla, William bol úplne mimo hry!
Zdielať na

Nádej na stretnutie princa Harryho s otcom zhasla, William bol úplne mimo hry!

Archívna reportáž

Odkedy je známa diagnóza kráľa, jeho syn akoby intenzívnejšie túžil po kontakte

Už dnes sa očakáva príchod princa Harryho (38) do Londýna, kde má vystúpiť v londýnskej Katedrále sv. Pavla so špeciálnym prejavom k desiatemu výročiu založenia Invictius Games pre veteránov. Po ňom sa mal stretnúť s kráľom Karolom III., jeho otcom. Princ chcel údajne obnoviť mosty s rodinou, s ktorou sa odcudzil.

​Počas posledných dvoch mesiacov malo ísť už o druhé stretnutie princa Harryho s jeho otcom. Podaktorí znalci predpovedali, že práve kráľova onkologická diagnóza pomôže prelomiť ľady v ich vzťahu, ktorý narušil Harryho odchod z paláca a slovné útoky na otca a kráľovskú rodinu. Hoci verejnosť už princa do značnej miery "odvrhla" a dokonca niektorí žiadali, aby ho kráľ úplne odrezal od rodiny a koruny, otcovská láska zrejme radikálnemu kroku bráni. Aktuálne sa s ním chcel Harry stretnúť hneď po tom, čo sa ukončí ceremoniál k Invictus Games v Katedrále svätého Pavla. V rovnakom čase sa totiž skončí aj prvá záhradná párty tohto roku v Buckinghamskom paláci.

Richard Fitzwilliams, expert na kráľovskú rodinu, uviedol pre The Mirror, že očakával Harryho snahu navštíviť otca počas zotavovania sa z rakoviny pri každej možnej príležitosti a ich stretnutia by mohli pripraviť cestu aj k zmiereniu s jeho bratom Williamom. Ten zatiaľ Harryho ostentatívne ignoruje. Počas Harryho pobytu v Londýne, si bude plniť svoje povinnosti v inej časti Británie a vyhne sa osobnému kontaktu s bratom. No ako sa na poslednú chvíľu ukázalo, podobne neúspešne dopadne aj Harryho plánované stretnutie s otcom. 

Kráľ sa vrátil do služby aspoň čiastočne, napriek chorobe:

"Žiaľ, nebude to možné kvôli plnému programu Jeho Veličenstva. Vojvoda, samozrejme, chápe záväzky svojho otca a rôzné ďalšie priority a dúfa, že ho čoskoro uvidí," vyjadril sa Harryho hovorca, aby ukončil špekulácie, či sa Harry, ktorý je od pondelka v Londýne, s otcom stretne. Už je známe, že to časovo prosto v rámci ich povinnotí nevyjde a vo štvrtok sa má princ Harry nachádzať už v Nigérii, kam ho pozvali spolu s manželkou Meghan taktiež v rámci Invictus Games. Ona tam priletí priamo z Kalifornie, keďže Británii sa vyhla nepochybne aj preto, že v krajine nie je obľúbená.  Ostáva veriť, že Harry si nájde ešte aj ďalšiu príležitosť na stretnutie s otcom, aby jedného dňa nebolo neskoro...

Najčítanejšie