Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Harryho čaká cesta do Británie, bude stáť pred TOUTO zásadnou voľbou!
Zdielať na

Harryho čaká cesta do Británie, bude stáť pred TOUTO zásadnou voľbou!

Archívna reportáž

Už minulý rok sa na korunovácii Meghan neukázala

V Británii sa posledné týždne azda najviac rieši rakovina kráľa Karola III. (75) a jeho nevesty Catherine (42), princeznej z Walesu. Teraz sa k tomu pridala aj téma príchodu princa Harryho na 10. výročie Invictus Games, čo je jeho srdcová záležitosť. Oslavy sa budú konať v Londýne a v Katedrále svätého Pavla má 8. mája princ Harry predniesť prejav na pamiatku tejto udalosti. Je otázne, či príde aj jeho manželka Meghan a či dôjde k ich stretnutiu s kráľom a princom Williamom.

​Podujatiu pre veteránov, ktorí si zo služby nesú zdravotné následky, s názvom Invictus Game, sa dostáva v Britániii, kde sa uskutočnilo po prvýkrát s podporou ich zakladateľa princa Harryho, veľkej pozornosti. Pri príležitosti desiateho výročia má prísť do do Londýna kráľov mladší kontroverzný syn, aby tam 8. mája predniesol prejav v Katedrále sv. Pavla. Pre Express to potvrdili viaceré zdroje. "Harry aj Meghan sú uvedení ako hostia a je naplánovaný prejav, ale stále je tu otáznik, či sa Meghan objaví. Jej meno bolo napísané ako TBC (bude potvrdené)," uviedli.

​Podľa kráľovského experta Toma Quinna údajný návrh Williama a Kate, aby Sussexovci priviedli aj deti, a aby sa ich rodiny pokúsili dohodnúť, Meghan odmietla. Predpokladá sa, že vôbec nemá záujem navštíviť Britániu. Richard Fitzwilliams pre The Sun povedal: "Meghan tu nie je populárna. Harry tiež nie, ale pre neho je to iné." Quinn pre Daily Mirror vysvetľoval možné pohľady na túto rodinnú drámu: "Pokiaľ by Harry neprišiel, mnohí by mohli predpokladať, že je to preto, že nechce riešiť dilemu, či sa stretnúť či nestretnúť s bratom. Neprísť by ale bolo horšie, než nájsť nejaký kompromis, ako že by sa videli 10 minút."

Napäté vzťahy v kráľovskej rodine pretrvávajú. Podľa priateľov princa Williama si vraj želajú s Kate "pokoj pre nich a deti" počas jej boja s rakovinou, keď má prísť princ Harry do Británie na Invictus Game. "Návšteva Harryho so všetkou drámou, ktorú by so sebou priniesla, by bola opakom toho," vyjadril sa zdroj pre Daily Beast. Ďalší podotkol, že Walesovci sa už  "vyrovnali s odcudzením" medzi nimi a Sussexovcami, hoci tí im teraz poslali odkaz s prianím skorého uzdravenia Kate. Na to mal podľa webu Independent zareagovať William, "ale ich komunikácia bola skôr formálna a neobsahovala žiadne náznaky ohľadom ich uzmierenia."

Najčítanejšie