Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otrasná zrada za hrsť strieborných?! Kšefty zdravotníkov s lekárskou správou Kate!
Zdielať na

Otrasná zrada za hrsť strieborných?! Kšefty zdravotníkov s lekárskou správou Kate!

Archívna reportáž

Sú veci, ktoré sú absolútne cez čiaru a toto je rozhodne ten prípad. Veľký rozruch vyvolala informácia, že traja zamestnanci londýnskej kliniky, na ktorej sa v januári podrobila operácii brušnej dutiny princezná Catherine (41), sa pokúsili získať k tomu údaje podliehajúce lekárskemu tajomstvu. Ak by sa zistilo, že porušili pravidlá, budú zrejme čeliť trestnému stíhaniu.

​Britský dozorný orgán pre ochranu súkromia začal vyšetrovať kauzu údajnej snahy troch osôb získať prístup k zdravotným záznamom Catherine Middleton, princeznej z Walesu, po tom, čo v januári podstúpila operáciu brucha.
Sú to pracovníci špičkovej súkromnej nemocnice v centre Londýna s výbornou povesťou, kde sa lieči kráľovská rodina, politici a celebrity. Pri takomto zozname pacientov by mala byť diskrétnosť pre kliniku najvyššou prioritou.

Vedenie kliniky, ako aj jej personál, preto údajne veľmi "rozrušilo", že by sa niekto z nich mal dopustiť takého závažného porušenia dôvery. Nemocnica má približne 23 000 hospitalizovaných pacientov ročne a ďalších 110 000 ambulantných pacientov. "Platí, že každý pacient má právo na svoje súkromie," vyjadril sa komisár dozorného orgánu pre ochranu súkromia. Ak sa zistí, že traja podozriví nezákonne získali prístup k záznamom princeznej, budú čeliť disciplinárnemu konaniu a hrozí im obvinenie z trestného činu aj "neobmedzená" pokuta.

Okolo princeznej sa rozpútalo peklo, ľudia sa uchyľujú aj ku konšpiráciám:

K tejto kauze sa už vyjadrila aj ministerka zdravotníctva Victoria Atkins slovami, že získané informácie považuje za "poburujúce". Nemocnica požívala vysokú dôveru kráľovskej rodiny, aj preto sa práve tam rozhodol podstúpiť operáciu prostaty aj samotný kráľ Karol III., ktorému počas hospitalizácie pri vyšetrení zistili, že má rakovinu. Má byť aj popredným onkologickým centrom s najmodernejšími špičkovými technológiami na zisťovanie diagnózy rakoviny, jej operácie aj liečenie. Kate zatiaľ ale na seba vzťahuje všetku pozornosť, keď sa už dva mesiace neukazuje. Nepochybne aj obrovský záujem motivoval troch zdravotníkov k tomu, aby sa čo najdrahšie pokúsili predať záznamy, ktorú inak prísne tajné. Našťastie, tento zámer bol odhalený skôr, ako došlo k naplneniu hanebného plánu.

Najčítanejšie