Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
William rozhodol tvrdo a definitívne! Harry a Meghan už nemajú šancu!
Zdielať na

William rozhodol tvrdo a definitívne! Harry a Meghan už nemajú šancu!

Archívne video

Ako v britskom kráľovskom paláci, tak ani verejnosti neunikla snaha princa Harryho (38) spojiť sa opäť s rodinou, na ktorú pritom spolu s Meghan (41) poriadne nakydali hnoj. Hneď na druhý deň, ako sa dozvedel, že má otec, kráľ Karol III. rakovinu, priletel za ním do Londýna. Veľmi ústretovo a slušne sa o ňom a rodine potom vyjadroval aj v rozhovore pre rannú reláciu istej americkej televízie. Jeho brat, princ William (41), mu však už vôbec neverí.

​​Nepriateľstvo medzi medzi princom Williamom a jeho bratom princom Harrym sa prejavilo po jeho náhlom odchode za oceán. Krátko na to poskytli sériu rozhovorov, kde označili kráľovskú rodinu za chladnú, nefunkčnú, až rasistickú. Neskôr nakrútili v podobnom duchu aj dokument a Harry vydal autobiografiu Spare/Náhradník. Ich popularita však začala klesať a možno to je hlavný dôvod, prečo sa Harry snaží opäť zblížiť s otcom a rodinou. Vraj by rád prevzal načas za kráľovského otca aj nejaké povinnosti. To však malo naraziť na Williamov odpor.

Na Harryho útoky nedokáže William zabudnúť. Údajne po správe, keď sa Harry ponúkol plniť si verejné povinnosti počas toho, ako kráľ Karol III. podstupuje liečbu rakoviny, William povedal svojim priateľom, že "neexistuje žiadna šanca". Ako informoval The Mirror kráľovský spravodaj Russell Myers, princ William zablokuje všetky pokusy svojho brata vrátiť sa pod korunu. Princ Harry pritom poskytol rozhovor pre Good Morning America, v ktorom hovoril o svojej láske k rodine a možnosti zmierenia. Následník trónu si ale myslí, že Harrymu a jeho manželke Meghan Markle sa "nedá veriť".

Po rozhovoroch, dokumente a knihe niet divu, že kráľovská rodina už Sussexovcom nedôveruje:

​Bolo by až nepredstaviteľné, že by sa mohla do plnenia kráľovských povinností zapojiť aj Meghan. Kráľovský dôverník však povedal, že podrobnosti o Harryho stretnutí s otcom a rozhovory síce zostanú súkromné, ale má sa vraj vypracovať "písomný plán", aby sa mohli pustiť do povinností v jeho mene. Nedostali by však žiadne verejné prostriedky. To by mohlo vysvetliť aj ich nedávne aktualizovanie stránok, ktoré premenovali z Archewell na Sussex.com. V titulku stojí pod kráľovským erbom: "Kancelária princa Harryho a Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu." Harry už celkom zmenil tón a ukazuje sa zrazu ako starostlivý syn. Zdá sa, že William mu na to ale odmieta skočiť, posledné slovo však bude mať kráľ.

Najčítanejšie