Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Harry trielil za otcom, no dopadol neslávne! Ignorácia a poníženie!
Zdielať na

Harry trielil za otcom, no dopadol neslávne! Ignorácia a poníženie!

Archívna reportáž

Možno je zdravotný stav kráľa Karola III. vážnejší, ako sa oficiálne tvrdí, keď sa za ním vybral jeho syn princ Harry hneď potom, čo mu správu o rakovine otec osobne telefonicky oznámil. Možno aj chcel využiť moment, aby sa s ním po dlhom čase mohol stretnúť na znak zmierenia. Na otca poriadne nakydal v jeho memoároch, rozhovoroch a dokumentoch a prijatie tomu aj zodpovedalo... Harry to azda čakal o niečo vrúcnejšie.

​Po desaťhodinovom lete z Los Angeles čakalo princa Harryho na letisku v Londýne auto s policajným sprievodom, aby ho ním odviezli do sídla kráľa Karola II., Clarence House. No evidentne nedostal Harry žiadne privilégiá a neobmedzený čas s otcom, na jeho prijatie si Karol III. vyhradil iba polhodinu. Bolo to ich prvé osobné stretnutie od vlaňajšej májovej korunovácie. Vtedy však mal, pochopiteľne, iné starosti ako rozhovor s odcudzeným synom. 

Zostane zrejme tajomstvom, o čom spolu teraz hovorili, no dá sa to od Harryho chápať ako empatické gesto, že bez váhania prišiel. Hneď po rozhovore s Harrym bolo vidieť kráľa Karola s manželkou, ako kývajú z auta davu pri odchode z Clarence House do Sandringhamu v Norfolku, kde chcú odpočívať pred začiatkom kráľovej liečby. V pondelok, iba deň pred príletom princa Harryho, kráľ oficiálne oznámil svoju diagnózu rakoviny. Tak urgentný prílet jeho mladšieho syna vyvolal obavy, no podľa kráľovského zasvätenca ich stretnutie dáva "dôvod na optimizmus" v rámci ich narušeného vzťahu, ako uviedol The Express.

Diagnóza mnohých znepokojila, nič presnejšie sa ale o kráľovej rakovine nevie:

​Je však otázne, prečo kráľ neponúkol Harrymu ubytovanie v niektorom z kráľovských palácov a sídiel. Prenocovať musel v hoteli, čo mnohí vnímajú ako ponižujúcu okolnosť. A dokonca ani jeho brat, princ William, si nenašiel čas na stretnutie s Harrym. "Vojvodov hlavný dôvod na cestu do Spojeného kráľovstva je návšteva otca. Keby sa ale naskytla príležitosť vidieť princa z Walesu, vojvoda by ju rád prijal," dal vedieť zdroj z okolia Harryho. Vojvoda zo Sussexu sa ale nestretol s bratom a otcom ani pri jeho nedávnych dvoch príletoch do Londýna kvôli jeho súdnym sporom s tlačou, no nevedno, či sa o to vôbec uchádzal. Z kráľovského paláca jeho pobyt v Londýne ignorovali. Azda aspoň to, čo si teraz Harry s otcom povedali, možno brať za nádej na zlepšenie ich vzťahu.

Najčítanejšie