Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kráľ má rakovinu, Kate po vážnych komplikáciách v umelom spánku?!
Zdielať na

Kráľ má rakovinu, Kate po vážnych komplikáciách v umelom spánku?!

Archívna reportáž

V druhej polovici januára šokovala nielen Britániu správa o prijatí princeznej Catherine (42) do nemocnice kvôli zákroku v oblasti brucha. Vzápätí prišla aj druhá novina o operácii prostaty a hospitalizácii kráľa Karola III.. Nie je zvykom uvádzať takéto podrobnosti o zdravotnom stave najvyšších členov kráľovskej rodiny, patrí to k prísne stráženým tajomstvám, s ktorými sa vyjde von len za obmedzených okolností. O Kate sa verejnosť veľa nedozvedala, horšie správy vyšli najavo až po tom, čo sa obaja vrátili domov.

​Priam až zdesenie vyvolalo vyhlásenie kráľovského paláca, že kráľ Karol III. má rakovinu a podrobuje sa liečbe. Aby sa zabránilo rôznym nepodloženým špekuláciám, z paláca informovali, že rakovina nesúvisí s prostatou, ktorú si pôvodne prišiel nechať zoperovať. Kráľ sa údajne stavia k diagnóze optimisticky a liečbe verí. O rakovine sa pritom  hovorilo skôr v súvislosti s princeznou Catherine. Súkromná nemocnica, kde ju operovali, má byť totiž popredným onkologickým centrom s najmodernejšími špičkovými technológiami na zisťovanie rakoviny a jej liečbu.

Podľa zdrojov z paláca sa mala princezná po operácii cítiť "veľmi dobre", ako uviedli v The Times. Oporu mala vo svojom manželovi, princovi Williamovi, ktorý bolpri nej na druhý deň už od rána a odišiel až na poludnie, čo viedlo k dohadom, či je naozaj všetko v poriadku. Španielska novinárka Concha Calleja prišla s odkazom na dôveryhodný zdroj s poriadne znepokojivým tvrdením: "Lekári museli urobiť zásadné rozhodnutie kvôli komplikáciám, ktoré nastali. Rozhodli sa uviesť Kate do umelého spánku. Museli ju intubovať. Tak vážne komplikácie nečakali, pretože operácia dopadla dobre. Pooperačné obdobie ale dobre neprebiehalo."

Na kráľovskú rodinu sa toho navalilo:

To však vzápätí odmietol nemenovaný zdroj z prostredia kráľovskej rodiny. "Je to čistý nezmysel. Tá novinárka sa nepokúsila nijako si overiť fakty. Je to totálne vymyslené a použijem zdvorilú angličtinu - absolútne to tak nie je," zdôraznil zdroj pre The Times. Concha Calleja ale napriek tomu trvá na svojom: "Znovu potvrdzujem, čo som povedala. Plne dôverujem svojmu zdroju. To sa stáva, že sa cítia naštvaní, pretože sme objavili pravdu." Zdá sa, že oficiálne, obvykle skôr zahmlievajúce vyjadrenia z paláca ľudí neuspokojujú. Možno aj preto kráľ radšej otvorene priznal rakovinu, aby ľuďom nenechal priestor na klebety, aj keď o akú ide, zostalo tajomstvom. O stave princeznej sa však údajne na jej žiadosť mlčí, čo, pochopiteľne, nahráva špekuláciám.

Najčítanejšie