Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Harry a Meghan vraj odmietli prísť na oslavu kráľových narodenín, pravda je ale úplne INÁ!
Zdielať na

Harry a Meghan vraj odmietli prísť na oslavu kráľových narodenín, pravda je ale úplne INÁ!

Archívna reportáž

Po viacerých zmarených príležitostiach na zmierenie britského kráľa Karola III. a jeho syna Harryho, sa teraz opäť vyskytla významná možnosť na zlepšenie vzťahov. Kráľ onedlho dovŕši 75 rokov od narodenia a pri tej príležitosti prebehne aj súkromná oslava. Princ Harry s manželkou sa ale tejto slávnosti nezúčastnia.

​Nezhody medzi kráľom Karolom III. a jeho mladším synom panujú najmenej od doby, keď sa princ rozhodol spolu s manželkou Meghan opustiť kráľovský dvor v Britániii a išli hľadať šťastie za oceán, kde sa napokon usadili v Kalifornii. Vzťahy medzi nimi sa vyostrili po tom, čo pár predvlani v talk show Oprah Winfrey tvrdo zaútočil na najvyšších členov britskej koruny, aj šokujúcimi obvinenia napríklad z rasizmu či nedostatku empatie. Naďalej v tom pokračovali, čo vyústilo v pred rokom uvedenom dokumente pre Netflix a vydaním Harryho memoárov Spare/Náhradník.

Možno sa len domnievať, že to Harry oľutoval, najmä po skone jeho babičky kráľovnej Alžbety II., ale bolo už vzhľadom na zmluvu s vydavateľstvom neskoro na nápravu. Navonok sa ale Harry tvári, že trvá na svojom, otcovu kráľovskú inauguráciu v máji si ale zrejme z pragmatických dôvodov nenechal ujsť, aj keď bol mierne v úzadí vzhľadom na jeho postavenie. Pozvanie otca na Balmoral v septembri, kde sa stretli najbližší zosnulej kráľovnej, aby si pripomenuli prvé výročie od jej skonu, neprijal, čo zdôvodnil jeho zaneprázdnenosťou. Nepríde ani teraz na oslavu otcových narodenín. No tentokrát nejde o jeho rozmar.

Naposledy sa Harry s otcom stretli na jeho korunovácii:

​V The Sunday Times informovali, že pozvanie na párty k narodeninám Jeho Veličenstva 14. novembra s najbližšou rodinou a priateľmi princ Harry odmietol. Hovorca Sussexovcov to ale pre server MailOnline poprel a vyjadril sklamanie z mylnej informácie. "Nedostali žiadne pozvanie a nevedeli o žiadnych oslavách, pokiaľ nevyšli tieto vymyslené príbehy. Som si istý, že vojvoda nájde spôsob, ako súkromne osloviť Jeho Veličenstvo k narodeninám tak, ako to robí vždy. Bolo to formulované spôsobom, aby sa zdalo, že vojvoda uráža svojho otca, čo tak ale nie je," ohradil sa hovorca kontroverzného páru, ktorý ostentatívne hľadá svoje uplatnenie a slávu mimo britského kráľovského dvora. Na druhej strane od Harryho predsa len jedno zvláštne, na pohľad pohŕdavé gesto prišlo. Online príhovore vojnovým veteránom mal Harry na uniforme všetky medaily, ale jedna chýbala - tá, ktorú dostal od otca pri príležitosti jeho korunovácie...

Pre ženu

Najčítanejšie