Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drzosť a neúctivosť?! Harry odmietol dar od otca pre malú Lilibet, TOTO mu odkázal!
Zdielať na

Drzosť a neúctivosť?! Harry odmietol dar od otca pre malú Lilibet, TOTO mu odkázal!

Archívna reportáž

Lili bola vytúžené dieťatko po predchádzajúcom potrate...

Napäté vzťahy medzi britskou kráľovskou rodinu na čele s kráľom Karolom III. a Sussexovcami stále nepovoľuje. Princ Harry (38) sa počas jeho nedávnej krátkej návštevy Londýna, keď sa zúčastnil súdneho pojednávania, aby vypovedal v súvislosti s jeho právnym sporom s Mirror Group Newspapers nestretol s nikým z rodiny. Priletel deň po narodeninách Lilibet (2), a tak nestihol prísť ani na prvý deň výsluchu, čo sa sudcovi nepáčilo. Jeho výpoveď mala byť slabá, až trápna, no otec kráľ Karol III. bol údajne aj tak veľmi nervózny. Má už vraj dosť špiny valiacej sa od jeho syna a nevesty. A teraz tomu Harry zasadil korunu.

​Veľký tlak, ktorému sú Sussexovci vystavený zo strany médií, znáša najmä Harry veľmi ťažko. Keď sa dal popri svojej ctižiadostivej manželke Meghan na boj proti britskej kráľovskej rodine, zrejme nečakal až také negatívne postoje verejnosti. Nevraživosť voči bratovi aj otcovi bolo cítiť aj z jeho kontroverznej autobiografie Spare/Náhradník. Navyše začali v USA súdne riešiť aj jeho priznanie, že pomerne hojne užíval drogy, čo je neprípustné pri udeľovaní povoleniaa na pobyt pre cudzincov. Naozaj neradostná vyhliadka, ktorá by poriadne rozbila Harryho americký sen. 

Reakciou na vydanie jeho autobiografie, ako aj dokumentu Harry&Meghan, či ešte dávnejšej minulosti rozhovor s Oprah Winfrey, sú nepochybne dôvodom, že vzťahy s kráľovskou rodinou sú na bode mrazue a na oficiálnej kráľovskej stránke či profiloch sa neobjavili gratulácie pre Harryho syna Archieho (4), ani dcérku Lilibet (2). Podľa Express.co.uk mal ale údajne starý otec, kráľ Karol III., pre vnučku prichystaný darček, a to záhradný "domček na mieru" podľa vzoru domčeku z detstva jeho zosnulej matky, kráľovnej Alžbety II. a jej sestry princeznej Margaret. Keď boli ešte malé deti, mali ho v záhrade ich sídla a veľmi sa z neho tešili. Princ Harry vraj ale odmietol tento otcov nápad a dokonca si "nadiktoval", čo iné by sa mu pozdávala, čo sa kráľa nepochybne mohlo dotknúť.

Harry a Meghan ešte pred svadbou vo vojvodstve, podľa ktorého nesú titul:

​Údajne odkázal otcovi, aby pre Lilibet kúpil niečo "menej extravagantné", bližšie pokyny sa už ale von nedostali. Zdroj z paláca uviedol: "Kráľ chcel dať Lili niečo, čo bude používať a bude jej. Bude si to pamätať navždy - bude to dokonalé prekvapenie." Mnohé deti majú niečo podobné na záhrade a obvykle býva domček veľmi obľúbené miesto na hry. Čo sa na tom zdalo byť Sussexovcom extravagantné nie je známe.

​Kráľovský zdroj sa zmienil tiež o tom, prečo sa neobjavili na kráľovskom profile na sociálnych sieťach gratulácie pre Archieho či Lilibet k narodeninám a nevraživosť vraj nie je dôvod. Sussexovci sú totiž nepracujúci členovia, ale blahoželanie k narodeninám ich detí aj tak dostali - akurát neverejnou cestou. Vlani, keď ešte žila kráľovná Alžbeta, pravnučke ale prostredníctvom Instagramu blahoželala: "Prajem Lilibet všetko najlepšie k 1. narodeninám!" Nuž, ktovie, či by bola taká veľkodušná aj po zhliadnutí dokumentu či prečítaní knihy. Sussexovci s tým, našťastie, počkali až po jej skone...

Pre ženu

Najčítanejšie