Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
To snáď nie! Toto má byť skutočný dôvod, PREČO Meghan neprišla na korunováciu?!
Zdielať na

To snáď nie! Toto má byť skutočný dôvod, PREČO Meghan neprišla na korunováciu?!

Archívna reportáž

Pred korunováciou kráľa Karola III. sa dlho riešilo, či prídu aj vojvodovia zo Sussexu. Pozvanie však prijal iba Harry, Meghan sa rozhodla zostať v Kalifornii s ich dvomi deťmi. Práve v deň korunovácie oslavoval narodeniny ich syn Archie a chcela byť pritom. Samozrejme, toto zdôvodnenie zobral málokto ako dostatočné, a preto sa stále špekuluje o skutočných dôvodoch. Tých je ale zaiste viac a nedá sa len tak ľahko vypichnúť iba jediný.

​Pre kráľovský palác nebolo rozhodnutie Sussexovcov, že korunovácie kráľa Karola III. sa zúčastní iba princ Harry, žiadnym prekvapením. Zdroje z paláca uviedli, že ani neočakávali, že priletia z Kalifornie na túto udalosť. Na druhej strane hrozba odobrania vojvodského titulu bola zrejme pre oboch dostatočne desivá, aby napokon prišiel aspoň Harry a splnil si formálne povinnosť. Sussexovci vraj boli rozhorčení, že v pozvánke neboli spomenuté ich deti a ich potenciálna účasť. Toto len podporilo ich pocit, že ich rodina hrá druhé husle oproti rodine Harryho brata, budúceho kráľa Williama. Napokon, sám Harry sa vždy cítil ako náhradník, ako aj priznal už v titule jeho memoárov. 

Meghan tvrdila, že celá dráma okolo kráľovskej rodiny by narušila jej vnútorný pokoj a duševný stav, aj preto nechcela prísť do Británie. Kráľovský spravodaj Omid Scobie, ktorý so Sussexovcami spolupracoval na knihe  Finding Freedom, sa pre časopis Harper's Bazaar snažil Harryho manželku obhajovať. Pozvanie vraj odmietla, lebo v rámci panujúcej nepriateľskej nálady v kráľovskej rodine by sa "necítila dostatočne príjemne, ani vítaná", čo je ale pochopiteľné. "Hoci kráľ Karol chce klásť väčší dôraz na rozmanitosť, nemožno ignorovať skutočnosť, že jediná členka kráľovskej rodiny s inou farbou pleti (a matka jediných detí zmiešanej rasy rodu Windsor), vojvodkyňa Meghan, sa necítila dostatočne vítaná na korunovácii," vysvetľoval ďalej, akoby na to najvyšší členovia kráľovskej rodiny nemali dosť dobrý dôvod po všetkých útokoch z jej a Harryho strany.

Oficiálnym dôvodom neúčasti Meghan na korunovácii boli narodeniny jej malého synčeka, avšak pravda je vraj celkom iná: 

Scobie si myslí, že sa kráľovskej rodine "uľavilo", že si vojvodkyňa našla ako vhodnú zámienku jej neúčasti na korunovácii oslavy Archieho narodenín. "Pripísal by som to tomu, že by sa upriamila veľká pozornosť na niekoho, na koho by boli radšej, keby sa pozornosť neupriamovala," vyjadril sa na margo Meghan. "Ak sa pozriete späť na niektoré z najväčších problémov Meghan a Harryho, všetko to bolo spôsobené tým, že všetci o nich neustále hovorili a pozornosť bola na nich upretá v čase, keď by nemala byť," dodal. S veľmi vysokou pravdepodobnosťou sa ale Meghan chcela svojou neúčasťou na korunovácii len vyhnúť nevyhnutnej kritike, ktorú by vyvolala. V Británii veru veľa fanúšikov nemá.

Mladý britský novinár Omid Scobie ako jeden z mála stojí verne za Meghan a jej rodinou:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Omid Scobie (@scobiesnaps)

Súvisiace články

Najčítanejšie