Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
TOTO kráľ od sestry nečakal! Princezná Anna to kráľovnej Camille povedala OSTRO!
Zdielať na

TOTO kráľ od sestry nečakal! Princezná Anna to kráľovnej Camille povedala OSTRO!

Archívna reportáž

Najdlhšie čakajúci následník trónu v histórii Veľkej Británie, kráľ Karol III., sa konečne dočkal. Korunovali zároveň s ním aj jeho manželku, ktorá tak získala oficiálne titul kráľovná Camilla. Nie všetci sú z toho ale nadšení. Zdá sa, že výhrady má aj kráľova jediná sestra, princezná Anna (72). Podľa nej to takto zosnulá kráľovná Alžbeta II. nemyslela, keď vyjadrila želanie, aby Camilla dostala titul kráľovná.

​Vlani vo februári vyjadrila kráľovná Alžbeta II. v posolstve národu k jej 70. výročiu panovania, vtedy už značne zoslabnutá, aj svoju predstavu o titule pre manželku najstaršieho syna, ktorý, ako potvrdila, sa mal stať po jej skone kráľom: "Je mojím úprimným prianím, aby, až ten čas príde, bola Camilla známa ako kráľovná manželka, pretože ona bude tiež pokračovať vo verejnej službe." Dovtedy panovali o jej budúcom titule ako kráľovej manželke nejasnosti a kráľovná skutočne nebola povinná sprviť toto veľkorysé gesto. Hovorca manželskej dvojice uviedol, že vtedy ešte princ Charles a Camilla boli "dojatí a poctení". No ako sa ukázalo, kráľ zašiel ďalej, ako si jeho matka predstavovala.

Je totiž rozdiel medzi titulom "kráľovná manželka" a "kráľovná", keď to druhé patrí predovšetkým skutočne vládnucej kráľovnej, ako bola Alžbeta II. A aj princezná Anna sa želania jej zosnulej kráľovskej matky stále pevne drží. A nie je sama. "Je to veľmi ťažké, pretože veľa ľudí mi povedalo, že sú z toho nešťastní," zveril sa pre Mirror David Emanuel, ako zdroj z paláca, na margo kráľovho rozhodnutia, že jeho manželka nebude mať titul s prívlastkom "manželka". V komentároch na sociálnych sieťach je tento názor v podstate jednoznačný - väčšine ľudí sa nepáči, že Karol III. akoby zneužil podaný prst jeho matky a vzal si rovno "celú ruku".

Podľa niektorých bola korunovácia páru niečo ako ich druhá svadba:

​Večer pred korunováciou sa konala korunovačná večera pre vybraných hostí v súkromnom londýnskom klube. David Emanuel, ktorý navrhoval svadobné čaty pre princeznú Dianu v roku 1981, uviedol v rozhovore s Danom Woottonom pre GB News pikantnú informáciu. Na večeri vraj mala princezná Anna povedať kráľovnej veľmi otvorene a bez sevítky, čo si o jej titule myslí: "Ty nie si kráľovná, ty si kráľovná manželka." Niet pochýb, že Anna, ktorá bola nielen dcéra, ale v istom zmysle aj blízka priateľka jej matky, dobre vedela, aká bola vôľa Alžbety II. a titul "kráľovná" pre Camillu si iste nepredstavovala. Ako ale Camilla zareagovala na Anninu výčitku už známe nie je, napokon, bol to iste skôr jej manžel, ktorý takto rozhodol. 

V komentároch na profile kráľovskej rodiny sú názory pomerne jednoznačné:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Princezná Anna je veľmi váženou vysoko postavenou členkou britskej kráľovskej rodiny, ktorej pracovným poslaním je reprezentovať monarchiu. Britský štát jej, ako aj kráľovi a všetkým ďalším pracujúcim členom, prispieva na to nemalou sumou peňazí. Počet ich aktivít vrátane angažovanosti jednotlivých členov sa starostlivo dochováva a každoročne vyhodnocuje. Spoločnosť Reboot SEO zverejnila vlani na základe záznamov uverejnených v obežníku kráľovského dvora, že už roky je na prekvapenie mnohých najpracovitejšiou jednoznačne práve jediná dcéra zosnulej kráľovnej Alžbety II. Nie je ju však vídať tak často v médiách ako jej staršieho brata, či jeho syna Williama s jeho rodinou, lebo vzhľadom na ich postavenie súpre verejnosť atraktívnejší.

Najčítanejšie