Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
To je ale drzosť! Harry navrieskal na svojho otca, išlo o peniaze!
Zdielať na

To je ale drzosť! Harry navrieskal na svojho otca, išlo o peniaze!

Archívna reportáž

Ešte pre korunováciou britského kráľa Karola III. stihla vyjsť avizovaná kniha od kráľovského korešpondenta a životopisca Roberta Jobsona s názvom Our King: Charles III - The Man And The Monarch Revealed. Ako je už zvykom, v tlači sa objavili už predtým aj nejaké úryvky. Tie ale neslúžia Harrymu práve ku cti. Zatiaľ čo on vo svojej autobiografii Spare/Náhradník útočí na členov kráľovskej rodiny vrátane svojho otca, Jobson pre zmenu poukazuje vo svojej knihe na jeho nevhodné správanie.

​Rozhodnutie princa Harryho, že sa ožení s americkou herečkou Meghan Markle, podľa práve vydanej knihy autora Roberta Jobsona o kráľovi Karolovi III., neprijal jeho otec hneď práve s nadšením. Krátko po tom, ako mu to syn oznámil, sa rozhodol, že Meghan Markle vylúči z kráľovskej výplatnej listiny. Kráľ je známy názorom, že monarchiu treba zoštíhliť a začať šetriť, zrejme nevidel dôvod, aby Meghan pribudla medzi platených členov rodiny.

Podľa úryvku z Jobsonovej knihy vtedajší následník trónu synovi povedal, že si Meghan "nemôže dovoliť zaplatiť ako člena kráľovskej rodiny, už teraz navyše financuje svoju manželku Camillu a Williamovu rozrastajúcu sa rodinu." Pre svoju nastávajúcu manželku bol vtedy princ Harry ochotný urobiť všetko, čo jej videl na očiach, a preto ho rozhodnutie kráľovského otca malo tak rozzúriť, že mu zavolal, pričom na otca vraj kričal a "do telefónu nadával a opakovane ho žiadal o finančné prostriedky." Potom sa mal vybrať za jeho starou mamou, kráľovnou Alžbetou II., aby to vyskúšal u nej. Tá mala mať z inak obľúbeného vnuka preto zmiešané pocity a vraj sa vyjadrila, že láska k Meghan mu celkom zatemnila zdravý úsudok. 

Prince Harry sa svojej rodine mstí prostredníctvom rozhovorov a kníh, v ktorých neváha detailne opisovať nezhody, v ktorých seba a manželku Meghan stavia do pozície trpiteľov a obetí:

"Keď sa kráľovná spýtala Charlesa, prečo sa svojho rozhodnutia nevzdal, povedal jej, že nie je banka," napísal Jobson v knihe o terajšom kráľovi. Po roztržke so synom Harrym mal vraj vtedy následník trónu istý čas dokonca odmietať odpovedať na jeho telefonáty. Autor knihy teoretizoval, že každý incident, ktorý Harry a Meghan po tomto Charlesovom rozhodnutí zažili, sa v ich mysliach ešte znásobil a napätie medzi nimi stúpalo, až to vyústilo do ich odchodu z britského kráľovského dvora do USA. Princ Harry ale ani potom nemal prestať otca bombardovať žiadosťou o peniaze, až im napokon výrazne prispel na kúpu luxusného obydlia v kalifornskom Montecite, kde doteraz bývajú. Vďaka ale akosi neprišla, ako je zjavné...

Kráľ Karol III. sa netajil jeho plánom škrtať rozpočet na členov rodiny: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie