Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Koniec Sussexovcov? Kráľovskému palácu dochádza trpezlivosť, TOTO ich zabolí!
Zdielať na

Koniec Sussexovcov? Kráľovskému palácu dochádza trpezlivosť, TOTO ich zabolí!

Archívna reportáž

O tom, či sa zúčastní princ Harry, druhorodený syn kráľa Karola III. jeho korunovácie, ktorá sa bude konať 6. mája, sa ešte stále iba špekuluje. Termín na potvrdenie pozvánok však vypršal už minulý pondelok. Možností je niekoľko. Môže prísť sám, alebo aj s manželkou ale bez detí, no najskôr sa počíta, že by mali prísť spolu všetci. Má to však veľký háčik, Sussexovci majú údajne viaceré neprijateľné požiadavky podmieňujúce ich účasť. No ak neprídu, hrozí im odobratie titulu vojvodov.

​Po tom, čo vojvodovia zo Sussexu za posledné dva roky vypustil do sveta svoje nelichotivé názory na život v kráľovskom paláci a o najvyšších členoch britskej kráľovskej rodiny, je veľká dilema, či je vhodné, aby sa zúčastnili korunovácie kráľa Karola III. v Londýne. Pozvánku však dostali. "Môžem potvrdiť, že vojvoda nedávno dostal e-mailovú korešpondenciu z kancelárie Jeho Veličenstva týkajúcu sa korunovácie. Okamžité rozhodnutie o tom, či sa vojvoda a vojvodkyňa zúčastnia, v tejto chvíli neprezradíme,"  odkázal vo vyhlásení hovorca Sussexovcov, ako uviedli v US Weekly. Pre kráľovských zbehov to iste nie je ľahké rozhodnutie, Musia brať do úvahy, že v Británii nie sú veľmi obľúbení, vzťahy s palácom sú takmer na nule, ale ak neprídu, môžu prísť aj o titul.

O dianí v kráľovskom paláci napísal v najnovšej knihe Our King: Charles III - The Man And The Monarch Revealed (Náš kráľ Karol III. - odhalený muž a panovník) kráľovský životopisec Robert Jobson. Má byť akousi kronikou o narušení vzťahov medzi Sussexovcami a kráľovskou rodinou. Jobson v nej píše, že kráľ Karol III. je "hlboko zarmútený prehlbujúcou sa priepasťou medzi ním a jeho mladším synom" a želá si viac stretnutí s Lilibet a Archiem. Nevhodné vyjadrenia a správanie jeho syna s nevestou vyvolalo ale v paláci na neho tlak, aby im odobral tituly. "O možnosti zbaviť Harryho titulu vojvodu zo Sussexu sa diskutovalo na najvyššej úrovni. Hovorí sa, že kráľ nie je za, ale ostatní sú menej zhovievaví," stojí v úryvku z knihy zverejnenom v Daily Mail. 

Prince Harry sa posťažoval nielen u Oprah, klinec do rakvy rodinným vzťahom pribil knihou Spare:

Harryho opovážlivosť vydať krátko po skone kráľovnej, a pred korunováciou otca autobiografiu Spare/Náhradník, a viesť rozhovory, kde rodinu skutočne nešetril, sťažili jeho šance na nápravu rodinnej roztržky. "Niektorí obviňujú Meghan Markle z rozpadu rodiny, pričom ignorujú skutočnosť, že Harry sa zdá byť hnacou silou všetkého, čo sa stalo," mieni jeden z vysokopostavených kráľovských poradcov. V paláci sa vraj vtipkovalo, že Harry je "rukojemník Meghan a obeť štokholmského syndrómu." V súčasnosti už ale prevláda pocit, že "Harry sa odvrátil od všetkého, čo poznal." Je možné, že sa kráľ Karol po korunovácii napokon predsa len podvolí "rastúcemu tlaku" a Harryho s Meghan degraduje z vojvodov zo Sussexu na "pána a pani Mountbatten-Windsorovcov z Montecita v Kalifornii". Záleží, aj ako sa postavia k jeho korunovácii. Ak sa budú správať nedôstojne a budú stále vymýšľať, bude to zrejme posledný klinec.

Kráľ Karol III. bude onedlho oficiálne korunovaný, vrásky na čele mu však okrem pokročilého veku neustále robí aj jeho syn Harry: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie