Polojasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Herečka (68) šokovala verejnosť! Stala sa mamou, spermie boli od jej SYNA!
Zdielať na

Herečka (68) šokovala verejnosť! Stala sa mamou, spermie boli od jej SYNA!

Zdroj: Instagram/AO

Nedávno vyvolala poriadny rozruch španielska herečka a moderátorka Ana Obregón (68), keď oznámila, že privítala nového člena rodiny. Je to rozkošné dievčatko menom Anita Sandra Lequio Obregón, ktoré sa narodilo 20. marca v Miami. Porodila ho náhradná matka kubánskeho pôvodu, a to, čo vyvoláva najviac otázok a polemík je, že dieťa pochádza zo spermií Aninho už zosnulého jediného syna Alessa (†27). No mnohým sa nepáči ani to, že Ana našla spôsob, ako vyriešiť problém, že náhradné materstvo je v Španielsku nezákonné.

​Po tom, čo v roku 2020 zomrel známej španielskej herečke a moderátorke Ane Obregón jediný syn a vzápätí aj matka, stiahla sa so svojím trápením do úzadia. Jej život ale teraz dostal nový impulz, a to vďaka narodeniu dcérky, ktorú porodila náhradná matka na Floride vložením spermií Aninho zosnulého syna do jej vajíčka. "Bolo to Alessove posledné želanie, aby priviedol na svet dieťa," bráni sa Ana útokom mnohých jej neprajníkov v Španielsku, kde žije a kam si z Floridy privedie už adoptovanú dcéru, čo tamojšie zákony umožňujú.

Tento príbeh vyvolal v Španielsku právnu aj etickú diskusiu, keďže tam je náhradné materstvo nezákonné a vzorky spermií sa môžu použiť na oplodnenie len do 12 mesiacov od smrti darcu, aj to len ovdovenej partnerke a len s jeho výslovným súhlasom. "Želám si, aby si tu ešte bol s nami. Želám si, aby ťa rakovina nepripravila o právo žiť, želám si, aby si z neba odpustil tým, ktorí teraz upierajú tvojej dcére právo na život," odkázala Ana synovi cez Instagram. Aj keď je oficiálne Ana adoptívnou matkou malej dcérky jej syna, uznáva, že "toto dieťatko nie je moja dcéra, ale skôr vnučka." Už teraz ale pripúšťa, že podobným spôsobom si pre ňu zaobstará aj súrodenca.

Ana je v Španielsku veľmi populárna, vítala aj Nový rok:

"Svetlo plné lásky rozsvietilo moju temnotu. Už nikdy nebudem sama. Znovu žijem," teší sa z rozkošného dievčatka. Na základe dokumentov je dokázateľné, že je v Spojených štátoch právne uznaná ako matka dieťaťa, a adopcia dieťaťa narodeného v zahraničí je v Španielsku legálna. Hoci niektorí odborníci tvrdia, že právne aspekty tejto situácie sú v mnohom nejasné, mnohí právnici v komentároch uviedli, že po návrate do vlasti pravdepodobne nebude Ana Obregón čeliť žiadnym právnym problémom. Otázny je však morálny aspekt tohto prípadu, či lepšie povedané akéhokoľvek prípadu, keď je žena "využitá" na donosenie cudzieho dieťaťa.

Ana na fotkách s dcéro-vnučkou a pred 30 rokmi so synom:

Ministerka pre rovnosť Irene Monter odsúdila praktiku náhradnej matky ako "formu násilia na ženách". Politická aktivistka Verónica Fumanal zas tvrdí, že si "kúpila vnučku spermiami svojho mŕtveho syna". Názorov na to je však mnoho, Ana to však považuje za "absurdné", podľa nej je to forma asistovanej reprodukcie, legálna všelikde inde vo svete. V tomto momente by jej malo ležať na srdci najmä to, aby bola v dobrý fyzickej forme - bábo ju bude potrebovať ešte aspoň 18 rokov. "Dúfam, že keď vyrastieš obklopená láskou všetkých svojich bratrancov a sesterníc, svojich 11 strýkov, svojej babičky a svojho otca v nebi, budeš silná, šťastná, štedrá, starostlivá a zdravá žena a že odpustíš tak, ako som ja odpustila tým, ktorí ti upierali právo na život," odkázala Ana hejterom, že malá Anita sa o budúcnosť nemusí báť.

Najčítanejšie