Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Meghan a Harry prehrali na celej čiare! Po dvoch rokoch boja je to už jasné!
Zdielať na

Meghan a Harry prehrali na celej čiare! Po dvoch rokoch boja je to už jasné!

Archívna reportáž

Od škandalózneho rozhovoru Sussexovcov v talk show Oprah Winfrey ubehli dva roky, za ktoré sa toho v ich, aj v britskej kráľovskej rodine udialo veľmi veľa. V júni 2021 sa im narodila dcérka Lilibet, no krátko predtým zomrel manžel kráľovnej Alžbety II., princ Philip, a po niečo vyše roku ho nasledovala aj ona. Novým kráľom sa stal princ Charles ako Karol III.. Princ Harry a Meghan prišli navštíviť Britániu vlani spolu až dvakrát. Nie všetci ich tam ale vítali s nadšením pre ich neustále útoky na kráľovskú rodinu.

​V britskej spoločnosti je kráľovská rodina témou číslo jeden. Po vlaňajšej diamantovej oslave kraľovania Alžbety II. nasledoval o tri mesiace jej pohreb. Kráľom sa stal prvý následník trónu, princ Charles, ktorého čaká o mesiac korunovácia. Do toho všetkého vstúpil navyše princ Harry s manželkou Meghan s ich škandalóznym dokumentom a Harryho autobiografiou. "Harry a jeho manželka Meghan možno strávili posledné dva roky vyčerpávajúcim, nikdy nekončiacim bojom plným snahy a PR stratégie vedenej proti kráľovskej rodine, ale v skutočnosti skončili na poli porazených," vyjadrila svoj názor pre NZ Herald Daniela Elser, austrálska expertka na kráľovskú rodinu

Zhruba odhadla, koľko času strávili Sussexovci pri rozhovoroch, nakrúcaní a písaní v snahe pošpiniť meno a povesť kráľovskej rodiny, no azda predovšetkým s cieľom zarobiť milióny. "Na druhej strane, po 40 hodinách rozhovorov a rôznych mediálnych výstupov, po 416 stránkach knihy a jedného celého dokumentu je jasná minimálne jedna vec. Kráľovská rodina ustála všetko bez väčšej ujmy," mieni Elser na základe reakcií verejnosti. "Zdá sa, že Harry ešte ani zďaleka neskončil, pokiaľ ide o jeho hnev voči britskej tlači alebo o jeho celkovú neochotu hrať akýmkoľvek spôsobom "hru" paláca. Je to zábavné, že? Meghan je možno tá, ktorá má zázemie v spoločenskom živote, ale vojvoda má v sebe tiež celkom  črty šoumena," odhaduje expertka situáciu.   

Sériu útokov na kráľovskú rodinu odštartoval rozhovor s Oprah, kde padli obvinenia so šikany či rasizmu a pokusu o samovraždu:

​Princ Harry priletel nedávno nečakane do Londýna, aby sa zúčastnil predbežného pojednávania na Najvyššom súde v Londýne. On a Elton John, Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Doreen Lawrence a David Furnish zažalovali Associated Newspapers Limited (ANL). Tvrdia, že ANL tajne nezákonným spôsobom získala prístup k ich lekárskym záznamom, bankovým účtom a súkromným rozhovorom. "Podávam túto žalobu, pretože milujem svoju krajinu a som naďalej hlboko znepokojený nekontrolovanou mocou, vplyvom a kriminalitou asociovaných osôb," vypovedal princ Harry pred súdom. 

Harryho kniha Spare mala byť explóziou v kráľovskej rodine, avšak očakávaný efekt sa nedostavil a s priazňou verejnosti voči "Firme" jej obsah veľmi neotriasol:

Opäť si ale nezabudol kopnúť do kráľovskej rodiny, lebo mu "bezpochyby dlho zatajovala informácie o hackerských útokoch na telefóny". Jeho otec, ani brat to nekomentovali. Zdá sa, že Harry už dočista nikoho nezaujíma - stal sa presný opak toho, čo chceli. Kráľovská rodina to ustála a Sussexovci sú už v podstate len na smiech.

Súvisiace články

Najčítanejšie