Polojasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Rázny krok kráľa Karola III.! Šokoval Harryho a Meghan, vzal im domov!
Zdielať na

Rázny krok kráľa Karola III.! Šokoval Harryho a Meghan, vzal im domov!

Archívna reportáž

Od vydania škandalóznych memoárov princa Harryho (38) verejnosť pozorne sleduje, ako sa voči nemu zachová jeho otec kráľ Karol III. (74). On sa však k tomu nevyjadruje a ani nedáva najavo žiadne pocity zo synovho konania. Podobne postupuje aj následník trónu princ William (40). Na verejnosti sa špekulovalo, či kráľ Harryho pozve na svoju inauguráciu, ale zdroje z Buckinghamského paláca tvrdia, že pozvánku dostal. Je však otázne, či príde, najnovšie zverejnenie rozhodnutia jeho kráľovského otca, že mu odobral sídlo vo Frogmore Cottage na panstve vo Windsore, by mohlo naznačovať, aký má postoj k Harryho účasti na korunovácii.

​Keď sa Sussexovci  rozhodli začiatkom roka 2020 odísť nadobro z kráľovského paláca na americký kontinent, sťažovali sa na nedostatok súkromia v Británii. Najskôr krátko pobývali vo Vancouveri, ale ich cieľom bola zjavne slnečná Kalifornia, odkiaľ pochádza Meghan Markle (41). Tam aj napokon zakotvili v luxusnej oblasti Montecito. O ich stiahnutí sa do súkromia však nemôže byť ani reči, práve naopak. Po roku sa zúčastnili škandalóznej talk show s Oprah Winfrey, kde na kráľovskú rodinu riadne nakydali, obvinili ju aj z rasizmu a neprestali s tým v podstate doteraz. Od Netflixu a Spotify získali mimoriadne lukratívne zmluvy a pokračovali na ceste za popularitou a miliónmi, pričom sa opäť hlavne navážali do britskej kráľovskej rodiny. Napokon vyšli aj kontroverzné Harryho memoáre.

Ktovie, či skúšali, čo dokáže kráľovská rodina predýchať a nevyjadrovať sa k tomu, aby z toho mohli stále vychádzať ako ukrivdení. Zdá sa, že kráľovi Karolovi III. došla trpezlivosť a rozhodol sa postupne konať. Poriadne veľavravné a ostré je jeho rozhodnutie odobrať im ich sídlo Frogmore Cottage, ktoré im darovala kráľovná a bolo nákladne renovované za vyše dva milióny libier daňových poplatníkov. To vyvolalo veľké rozhorčenie a Sussexovci peniaze radšej vrátili, pričom im údajne prispel práve Harryho otec. Počas ich účasti na diamantových oslavách vládnutia kráľovnej Alžbety II. vlani v júni tam aj prespávali, čo už odteraz asi len tak ľahko možné nebude. Kľúče odtiaľ mal totiž dostať tiež škandálmi poznamenaný princ Andrew (63), pričom sa má odsťahovať z honosného Royal Lounge. To sa mu ale rozhodne nepozdáva, Frogmore Cottage je totiž oveľa skromnejšie sídlo.

Zo sídla vo Frogmore sa Meghan a Harry dlho netešili, svoje šťastie našli v slnečnej Kalifornii:

V hre je aj odobratie šľachtického titulu "vojvodovia zo Sussexu", čo požaduje veľká časť verejnosti, ale aj zopár významných britských politikov, čo môže kráľa povzbudzovať k takému rozhodnutiu. Princ Harry a Meghan sú podľa životopisca Omida Scobieho "ohromení" už tým, že im kráľ odobral Frogmore Cottage a aj dvaja nemenovaní členovia kráľovskej rodiny sú vraj z toho "zhrození". Mohlo by sa jednať o dcéry princa Andrewa, najmä princezná Eugenie s manželom má k páru blízko, údajne by si chceli kúpiť nehnuteľnosť blízko nich v Montecite a presťahovať sa tam. Ako dôvod vysťahovania Sussexovcov z Frogmore Cottage má byť uvedené, že nehnuteľnosť potrebuje "niekto iný" a tiež preto, že ich vzťah s kráľovskou rodinou je na "úplnom minime". Je to už druhá potupa pre Sussexovcov po uvedení epizódy seriálu South Park s názvom The Worldwide Privacy Tour, čo vraj najmä Meghan mimoriadne rozhorčilo.  

Súvisiace články

Najčítanejšie