Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
TOTO je ale vrúcne objatie! Stretnutie po dlhých rokoch, Kate neodolala a vrhla sa mu do náručia!
Zdielať na

TOTO je ale vrúcne objatie! Stretnutie po dlhých rokoch, Kate neodolala a vrhla sa mu do náručia!

Archívna reportáž

Pred blížiacou sa korunováciou britského kráľa Karola III. sa ako on, tak aj jeho syn princ William s manželkou Kate, intenzívnejšie stretávajú s obyvateľmi Británie. Iste je pre kráľa dôležité, aby si ich naklonil na svoju stranu a jeho korunovácia bola verejnosťou čo najviac podporovaná. Dobre si uvedomuje, že práve jeho najstarší syn s manželkou sú v Spojenom kráľovstve veľmi obľúbení, preto sa na nich kladie čoraz viac povinností v rámci reprezentácie monarchie. Veľmi ľudský rozmer malo nedávne stretnutie princeznej z Walesu s jej bývalým učiteľom pri oficiálnej návšteve Cornwalu.

​Je veľmi milé, že si kráľ Karol III., ako aj jeho nástupca princ William s manželkou, nedržia odstup od ľudí. Získavajú si tým ich srdcia a obdiv, čo sa potvrdilo aj v prípade kritiky zo strany vojvodov zo Sussexu, keď sa za svojich monarchov postavila väčšina Británie. Princezná z Walesu síce nepochádza zo šľachtického rodu, ale správa sa ako pravá aristokratka a dôstojne reprezentuje kráľovskú rodinu. Veľmi sympatické je na nej, že je pritom srdečná a takmer nikdy nestráca úsmev z tváre. O jej povahe a vlastnostiach sa s nadšením vyjadril aj jej bývalý učiteľ. K jeho stretnutiu s Kate prišlo v múzeu počas oficiálnej návštevy najjužnejšieho cípu Anglicka, Cornwallu. 

V malebnom prístavnom mestečku Falmouth sa vojvodovia z Cornwallu rozhodli, že navštívia tamojšie Národné námorné múzeum. Keď práve vstupovali dovnútra, všimla si Kate svojho bývalého učiteľa dejepisu Jima Emburyho (79), ktorého spoznala aj po dvadsiatich piatich rokoch. "Preboha, božemôj!" vykríkla s nadšením, keď sa k nej priblížil a spontánne ho objala. Iste ho to dojalo najmä to, keď mu počas srdečného zvítania povedala: "To čo ste ma naučili, teraz učím svoje deti." Jeho prítomnosť v múzeu nebola náhodná, pracuje tam ako dobrovoľník, keďže je už na dôchodku. Aj keď mal v ten deň voľno, stretnutie so svojou bývalou žiačkou si nenechal ujsť. 

Takto srdečne sa Kate zvítala so svojom profesorom histórie Jimom Emburym: 

"Bolo to neuveriteľné stretnutie, keď som Kate videl po 25 rokoch. Ani trochu sa nezmenila a je taká, aká bola kedysi - svedomitá, ohľaduplná a búrlivá. Je to úžasná žena," nadchýňal sa Embury. "Do šiestej hodiny ráno som nevedel, že príde do múzea. Mal som voľno, pracujem len v piatok. Požiadali nás, či by sme mohli byť pripravení na kráľovskú návštevu, a ja som, samozrejme, chcel prísť. Vyhliadka na stretnutie s Kate po všetkých tých rokoch bola vzrušujúca," vysvetľoval tento sympatický rodený Kanaďan, ktorý prišiel žiť do Británie, keďže si zobral  za manželku Britku a dlhé roky potom pracoval ako učiteľ dejepisu. Tento predmet Kate, dnes už princezná z Walesu, milovala a ako je jasné, mohol za to iste do značnej miery aj jej sympatický učiteľ. Kate si srdečným objatím opäť získala ľudí a niet pochýb, že ďalší kráľovský pár bude azda najobľúbenejším v histórii monarchie.

Princezná Kate, zdá sa, svoju srdečnosť nepredstiera, keď príde na emócie, neváha sa s ľudmi zvítať vrúcnym objatím: 

Súvisiace články

Najčítanejšie