Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hrôza u Meghan a Harryho! Museli opustiť dom, šlo o život!
Zdielať na

Hrôza u Meghan a Harryho! Museli opustiť dom, šlo o život!

Archívna reportáž

Harryho kniha spôsobila v kráľovskej rodine pobúrenie

Práve v pondelok, keď princ Harry (38) nakrúcal rozhovor pre nočnú talk show v New Yorku, v ktorom predstavil svoje kontroverzné memoáre Spare (Náhradník), diali sa v Montecite, kde má spolu s manželkou Meghan a ich dvomi deťmi prepychové sídlo, strašné veci. Predpokladá sa, že tam jeho najbližší zostali a ocitli sa tak v ohrození života, keď túto oblasť zaplavila obrovská búrka. Privolaní hasiči a záchranári nariadili okamžitú evakuáciu obyvateľov.

​Podľa miestnych oficiálnych údajov spadlo za posledných 30 dní v celej oblasti Montecita viac ako 12 až 20 centimetrov zrážok, čo presahuje celoročný priemer 17 centimetrov. Keď sa tam v pondelok podvečer blížila búrka, miestny hasičský zbor na svojej webovej stránke uviedol: "OKAMŽITE ODÍĎTE! Táto situácia sa rýchlo vyvíja. Venujte, prosím, zvýšenú pozornosť núdzovým upozorneniam." Búrka potom túto oblasť s množstvom multimiliónových sídiel doslova zaplavila. Z potokov sa stali divoké rieky, voda sa valila z ciest, ktoré sa uzavreli.

V rámci varovania muselo z Montecita, ktoré sa nachádza severne od Los Angeles, opustiť svoje domovy 9 tisíc obyvateľov spolu s ďalšími 14 tisícami obyvateľmi pozdĺž pobrežia. V dôsledku búrok zostali tisíce ľudí bez elektriny, pričom meteorológovia všetkých varovali, aby sa pripravili na "neúprosný sprievod cyklónov" v nasledujúcich dňoch. Situáciu z miesta zdieľala a komentovala vo videu jej slávna obyvateľka, moderátorka Ellen DeGeneres, slovami: "Montecito je úplne evakuované, celé mesto. To je šialené! Máme nevídané dážde. Máme kone pripravené na evakuáciu. Tento potok vedľa nášho domu nikdy netečie. Teraz stúpol o asi deväť metrov a pôjde ešte o dva metre. Musíme byť k matke prírode milší. Zostaňte všetci v bezpečí."

Meghan a Harry museli opustiť svoje superluxusné sídlo v Montecite, možno o svojom utrpení nakrútia aj ďalší dokument:

Je riziko, že by série prívalových dažďov mohli v oblasti vyvolať smrtiace zosuvy pôdy. Tie môžu spôsobiť, že sa skaly, balvany a iné úlomky zo svahov, ktoré zostali holé po nedávnych lesných požiaroch, budú rútiť nadol do okolitých domov a vozidiel. Ellen DeGeneres poukázala na to, že búrky prišli po piatich rokoch od zosuvov pôdy a bahna z roku 2018, ktoré zničili túto oblasť. Vyžiadali si vtedy 23 obetí, 167 zranených a viac ako 400 poškodených domov. V súčasnosti sa v celej oblasti nachádza viac ako 100 000 obyvateľov. Ktovie, či si po tejto skúsenosti nebudú Sussexovci hľadať nové bývanie. 

Aj hviezdna moderátorka Ellen DeGenres vystríha pred vrtochmi počasia:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ellen DeGeneres (@ellendegeneres)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie