Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
William a Kate či Karol III.? Vôbec, TOTO je najpracovitejší člen kráľovskej rodiny!
Zdielať na

William a Kate či Karol III.? Vôbec, TOTO je najpracovitejší člen kráľovskej rodiny!

Archívna reportáž

William a Kate si prednedávnom plnili povinnosti v USA

Ak si niekto myslí, že členovia britskej kráľovskej rodiny len tak zaháľajú v kráľovských palácoch, veľmi sa mýli. Ich povinnosti voči korune sú naozaj rozsiahle a musia si ich plniť v pozícii tzv. seniorov, za čo dostávajú aj finančnú odmenu. Veľmi často sú na diplomatických cestách po Británii, ale aj krajinách Commonwealthu po celom svete, aby pozdravili ako monarchovia ich obyvateľov. Zosnulá kráľovná Alžbeta II. posledné roky prenechávala mnohé svoje tradičné reprezentatívne funkcie, ako sú napríklad návštevy charitatívnych organizácií, odovzdávanie ocenení, účasť na večierkoch, či odhaľovanie pamätných tabúľ, na svojich potomkov.

​Keďže na kráľovský palác a najvyšších členov kráľovskej rodiny ako reprezentantov Británie prispieva štát nemalou sumou peňazí, počet ich aktivít sa starostlivo zaznamenáva a každoročne aj vyhodnocuje pracovná angažovanosť jednotlivých členov. Spoločnosť Reboot SEO zverejnila na základe záznamov uverejnených v obežníku kráľovského dvora, že už roky je na prekvapenie mnohých jednoznačne najpracovitejšou jediná dcéra zosnulej kráľovnej Alžbety II., princezná Anna (72). Za posledný rok si splnila až 214 záväzkov. Nie je ju však tak často vidno v médiách ako jej staršieho brata Karola III., či jeho syna Williama, ktorí sú pre verejnosť atraktívnejší. 

V septembri sa po skone kráľovnej stal princ Charles kráľom Karolom III. a jeho v poradí prvým nástupcom sa stal princ William. Ešte ako princ si súčasný kráľ stihol odslúžiť 181 záväzkov a umiestnil sa na druhom mieste. Jeho mladší brat princ Edward sa umiestnil na treťom mieste so 143 záväzkami a jeho manželka Sophie z Wessexu na štvrtom mieste so 138 záväzkami. Korunný princ William skončil na piatom mieste so 128 záväzkami. Za ním nasleduje Charlesova manželka Camilla so 102 záväzkami, po nej vojvoda z Gloucesteru so 100, jeho manželka Brigitte s 98 a Kate s 90 záväzkami. Prvú desiatku uzatvárajú princ Edward, vojvoda z Kentu so 78 a princezná Alexandra so 44 záväzkami.

Kráľovská rodina počas tohtoročných sviatkov nevynechala ani tradičné spievanie vianočných kolied: 

Posledné roky počas pandémie covidu sa počet aktivít monarchov znížil, ale snažili sa povzbudzovať ľud Británie v ťažkých chvíľach aj prostredníctvom televíznych prenosov. Akonáhle to už šlo, opäť vyrazili medzi obyvateľov, ktorí si ich zväčša veľmi uctievajú a milujú. Najobľúbenejšími sú princ William s manželkou Kate a ich tromi deťmi. Aj keď Kate nepochádza zo šľachtickej rodiny, zhostila sa svojej úlohy po vydaji do kráľovskej rodiny na jedničku. Pôsobí čoraz sebavedomejšie a pohybuje sa s obdivuhodnou gráciou. Z jej tváre takmer nikdy nemizne úsmev a pre Britky je veľkým vzorom aj v obliekaní. Po tom, ako sa stal kráľom princ Charles, získala titul princezná z Walesu a spolu s princom Williamom by ich mnohí radi videli čo najskôr na britskom tróne. Ktovie, možno potom predčia v aktivite aj princeznú Annu.

​Kráľovské povinnosti čakajú členov rodiny aj krátko pred Vianocami aj medzi svatkami:

Súvisiace články

Najčítanejšie