Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
William vrieskal, Charles klamal a babička Alžbeta II. len mlčala! Harry opísal rodinu, ako ju svet nepozná!
Zdielať na

William vrieskal, Charles klamal a babička Alžbeta II. len mlčala! Harry opísal rodinu, ako ju svet nepozná!

Archívna reportáž

Sussexovci boli v Británii náhodou práve v čase, keď kráľovná skonala

Podarený párik vojvodov zo Sussexu naďalej provokuje aj v ďalších troch častiach dokumentárneho seriálu Harry & Meghan svojimi výrokmi na margo britskej kráľovskej rodiny. Harry si dovolil osočiť vlastného brata za to, že sa rozčúlil, keď nemal problém žiadať, aby sa napriek svojmu úteku z Británie spolu s Meghan a ich synom Archiem, mohli aspoň čiastočne naďalej podieľať na reprezentácii britskej monarchie v pozícii reprezentantov monarchie, tzv. seniorov.

​Ktovie, kde nabrali Sussexovci toľko drzosti, že chceli po ich zrade britskej kráľovskej rodiny, akoby sa nič nestalo, užívať ďalej všetky privilégiá, ktoré im patrili, keď žili na kráľovskom dvore. V piatej epizóde dokumentárneho seriálu sa Harry počas rozhovoru rozhorčoval nad tým, čo sa dialo za zatvorenými dverami kráľovského paláca, keď sa rozhodovalo, ako to bude ďalej po jeho úteku s manželkou z Británie s ich kráľovskými povinnosťami a funkciami. "Bolo to desivé, keď na mňa môj brat kričal a kričal a môj otec hovoril veci, ktoré jednoducho neboli pravdivé, a moja babička tam ticho sedela a všetko to tak nejako prijímala," rozhorčoval sa Harry nad situáciou, ktorá je celkom pochopiteľná v danej situácii.

Meghan sa hneď k nemu pridala s pripomienkou, že ona nebola pozvaná na toto stretnutie, konajúce sa v Sandringhame v januári 2020, napriek tomu, že sa to aj jej priamo dotýkalo. "Predstavte si rozhovor, diskusiu za okrúhlym stolom o budúcnosti vášho života, keď je v stávke tak veľa a vy, ako mama a manželka a cieľ v mnohých ohľadoch, nie ste pozvaná," krútila hlavou. Harry sa k tomu vyjadril, že bolo "jasné", že jeho príbuzní to naplánovali tak, aby v tej miestnosti nebola. Rodinná rada mu vraj predostrela päť návrhov, ako sa môže zariadiť do budúcnosti. Jeho žiadosť o "polovičné fungovanie" bola vraj nekompromisne okamžite odmietnutá. Keď to oznámil manželke, ktorí bola s ich synom v Kanade, vraj ju to zarmútilo k slzám.

V dokumentárnom seriáli opísal Harry svoju vlastnú rodinu ako bezcitných ľudí: 

Pre Harryho to vraj bolo "naozaj ťažké", ale najhoršie bolo, že to zmenilo jeho vzťah s bratom Williamom. "Vrazilo to klin medzi mňa a môjho brata. On je teraz na strane inštitúcie. A čiastočne to chápem, rozumiem tomu. Je to jeho dedičstvo, takže do istej miery je v ňom už zakorenené, že súčasťou jeho zodpovednosti je prežitie a pokračovanie inštitúcie," hovorí o bratovi ako o následníkovi trónu po ich otcovi Charlesovi, teraz už kráľovi Karolovi III. Ďalšiu opovážlivosť voči bratovi si dovolil vysloviť, keď naznačil, že bol problém, že jeho manželka "kradla pozornosť" Williamovi, keďže odvádzala lepšiu prácu ako on. To je už ale skutočne veľmi subjektívne hodnotenie, s ktorým by asi väčšina ľudí nesúhlasila. Buckinghamský palác uviedol, že sa k dokumentu nebude vyjadrovať.

Kráľovská rodina na Harryho útoky nereaguje a sústredia sa na svoje kráľovské povinnosti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie